Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-03-09, 12:49
Το avatar του χρήστη Μπλε
Μπλε Μπλε is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Φοίβε, νομίζω ότι μπλέκεις τις δραστηριότητες ψαροντούφεκο (δλδ κυνήγι) με την ελεύθερη κατάδυση (δλδ υποβρύχια περιήγηση με μια ανάσα).

Τα επιχειρήματά σου στο θέμα τι χτυπάς και τι δε χτυπάς δε με καλύπτουν. Ο μόνος λόγος που έβαλα τη φωτογραφία με τον βλάχο που κολυμπάει κάτω από τα πόδια μου ήταν επειδή ήθελα να πατήσω πάνω στο θέμα αλληλεπίδρασης με τα ψάρια, πέρα από αυτή που περιγράφεις εσύ, του φόνου όπως λες.

Θα μπορούσα να σου δείξω και άλλες φωτογραφίες από άλλες συναντήσεις που είχα την ευκαιρία να ζήσω με κητώδη, χελώνες και άλλα καλά πλάσματα της θάλασσας, μικρά και μεγάλα, αλλά δεν έχει κάμία σημασία. Το σεβασμό μου τον έχουν όλα τα ζώα, όλα τα ζώα είναι όμορφα. Αλλά ας μην κολλήσουμε σε αυτό. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να αλληλεπιδράσεις και με τα ψάρια και όχι ο μονόδρομος του θανάτου που περιγράφεις.

Περι γνώσης, πίστεψέ με όταν σου λέω ότι χρειάζεσαι άλλη τόση για να φωτογραφίσεις ή να κινηματογραφήσεις ένα άγριο και ελεύθερο ζώο στο περιβάλλον του με τρόπο που να έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Για το φόνο, μαθαίνεις όσα χρειάζεσαι για να προσεγγίσεις το θύμα σου, για να αναδείξεις τη συμπεριφορά του όμως και ταυτόχρονα την ομορφιά της υπόστασής του, χρειάζεσαι περισσότερα...

ΝΑΙ, και εγώ τρώω ψάρια και θαλασσινά (σπάνια), τρώω και κρέας στοιβαγμένων (στην καλύτερη) ζώων. Αλλά δεν καμαρώνω γιαυτό. Ούτε και ο χασάπης/σφαγέας φαντάζομαι καμαρώνει για το πως σκότωσε ένα ακόμη ζώο για να το πουλήσει.

Και τέλος, κατά την άποψή μου, ελεύθερος είσαι όταν μπορείς να επιβληθείς στον ίδιο σου τον εαυτό και στα "ένστικτά" σου.