Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-04-09, 12:09
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Νεκρα Ψαρια στον Μαλιακο

Pierre όσα λες είναι απολύτως αλήθεια.
Μόνο που δεν έχουν καμία σχέση με την περίπτωση του Μαλιακού.

Τέτοια φαινόμενα δεν κουκουλώνονται άλλωστε, αν τα Chattonella του Μαλιακού περιείχαν νευροτοξίνη ικανή να επηρεάσει τον άνθρωπο, θα είχαμε ήδη αντίστοιχες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής. Εδώ όμως είχαμε ξεκάθαρα, απόλυτα, αποκλειστικά νεκρά ψάρια.....

Δεν είναι κακό να ξεκαθαρίζουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα.... Σίγουρα τα μικροφύκη αυτά αποτελούν ακόμα terra incognita για τους επιστήμονες.... Δεν είναι ξεκάθαρο πότε, γιατί, ποιες και σε τι συγκεντρώσεις παράγουν την κάθε τοξίνη. Σίγουρα βοηθάει να αντιληφθούμε τη σημασία του να προλαμβάνουμε τέτοια φαινόμενα.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο αναφέρεται η πληροφορία αυτή μέσα στο άρθρο δεν ξεκαθαρίζει τη διαφορά της περίπτωσης εκείνης με αυτή στα δικά μας νερά... κι αυτό δεν είναι πολύ καλό γιατί δημιουργεί αναίτιο πανικό στον κόσμο ο οποίος (έχω ακούσει ήδη πολλά) αρχίζει πάλι τις συνομωσιολογικές θεωρίες: "Κινδυνεύουμε και μας το κρύβουν".

Δουλειά των δηοσιογράφων είναι η πληροφόρηση και όχι η τρομοκρατία.....και είμαι σίγουρη ότι συμφωνείς σε αυτό.....

Και η Ζίνα νομίζω το πάει πολύ καλά.... Το δυσκολότερο πράγμα σήμερα είναι να μάθεις να διαβάζεις (τα νέα) και να ακούς (τις ειδήσεις)....