Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-04-09, 01:48
Phoevos Phoevos is offline

Απάντηση: Kατάδυση στο Λιμένι, Λακωνίας

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται η αυτόνομη κατάδυση οπουδήποτε (αγνοώ τη σχετική νομοθεσία). Αν πάντως φτάσετε μέχρι εκεί και μπορείτε, αξίζει να πάτε για κατάδυση στο μαρμάρι, νοτιότερα απο το λιμένι (στη δεξιά μεριά της παραλίας που έχει, κοιτώντας προς τη θάλασσα). Είναι ίσως ο ομορφότερος βυθός που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Το βάθος δεν είναι μεγάλο, μέχρι 20 μέτρα (αν θυμάμαι καλά), αλλά η διαμόρφωση του βυθού υπέροχη. Τεράστια μονόπετρα, απο το βυθό μέχρι κοντά στην επιφάνεια. Έχει θαλάσσια ζωή, ψάρια όμορφα, και καρκινοειδή. Στο μέρος πρέπει να πάτε με βάρκα, αφού να κολυμπήσετε απο την ακτή με τόσο εξοπλισμό ειναι λίγο "θέμα" (20 λεπτά κολύμπι για απλό snorkeling μέχρι να φτάσετε στο τόπο (κάβος). Το μέρος προσφέρεται και για ΣΚ, αφού έχει εκεί και ενοικιαζόμενα δωμάτια (ζευγαροκατάσταση, συστείνεται ανεπιφύλακτα ).

Ένα άλλο επίσης όμορφο κομμάτι (πάλι θέλει σκάφος) είναι ο βράχος καράβι (απέναντι απο το μαρμάρι). Νομίζω ότι οι ντόπιοι το λένε και αρμενόπετρα (αλλά επιφυλάσσομαι). Εχει κατρακυλιστούς βράχους, και μεγαλύτερο βάθος (αν θυμάμαι καλά οι αποχές ήταν στα 35 κατ 'εκτίμηση, δεν έφτανα τότε). Παίζει και ένα ναυάγιο, αλλά πρέπει να είναι κάτω απο τα 40, οπότε ίσως ξεφεύγει απο τα πλαίσια της απλής καταδυτικής αναψυχής (αν είπα κοτσάνα συγχωρέστε με, δεν το'χω με την αυτόνομη).

Στο 2ο μέρος δυστυχώς δεν είχε πολύ ζωή αλλά είχε πολύ όμορφη διαμόρφωση, αφού οι παράνομοι τρόποι αλιείας ανθούν στο μεσαίο πόδι της Πελοποννήσου . Δώστε προσοχή αν πάτε εκεί, μην έρθει κανένας καλοθελητής με δυναμίτη γιατί το μέρος "φημίζεται".

Χαιρετώ
Φοίβος
Απάντηση με παράθεση