Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-04-09, 11:01
Phoevos Phoevos is offline

Απάντηση: Δράση του Σ.Ε.Α. "Τηθύς" για τους καρχαρίες

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Τελικά αυτό που όλοι είχαμε καταλάβει επιβεβαιώνεται...

http://www.greekdivers.com/forum/ind...pic=19300&st=0

τελικά τα μήντια δημοσιεύουν ότι θέλουν χωρίς έλεγχο και τα παρουσιάζουν όλα όπως τους συμφέρει (αυτούς και τους "ήρωες" που μας "πουλάνε").

Phoevo, ευχαριστούμε για τα πόστ σε greekdivers και spearfishing.
Πιστεύω ότι οι διενέξεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων μπορούν να σταματήσουν και όλοι να κάνουμε κάτι για το καλό της θάλασσας.
Ίσως να ήταν και για καλό για να έρθουν οι δύο κοινότητες πιο κοντά.
Χρειαζόμαστε άτομα σαν και εσένα. Επέτρεψέ μου να σου πω ότι οι αυτόνομοι είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος και αυτό γίνεται μέσω ενημέρωσης μέσα από τα φόρουμ . Πλέον πολλοί από εμάς γνωρίζουν ότι και άλλα είδη της θάλασσας όπως οι πίνες και οι φούσκες είναι είδη υπό εξαφάνιση. Στους αυτοδύτες αυτό είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια και πιστεύω ότι η ενημέρωση βοηθάει. Καλό να μεταφέρεις και αυτά... Και ο ροφός όπως θα ξέρετε εκλείπει αλλά νομίζω ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να μεταφέρεις στους ψαροντουφεκάδες κάτι τέτοιο .....
Φίλε Γιώργο σε χαιρετώ

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να με ευχαριστείς. Τα ποστ στο GD kai SFF τα είχα κάνει πριν το ζητήσεις και θα τα έκανα ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτό το φόρουμ. Άλλωστε δεν είμαι ο μόνος (ψαροκυνηγός) που έχει κάνει τέτοια ποστ!!! (στο GD ξεκίνησαν άλλοι τα θέματα, με πρόλαβαν!). Σας έχω ξαναπεί ότι οι ψαροκυνηγοί αγαπάνε τη θάλασσα, είμαι ένας απο τους πολλούς, τίποτα περισσότερο.

Σχετικά με τις πίννες το ξέρουμε. Για τις φούσκες .... ξέρεις δεν είναι είδος προς αλίευση με ψαρ/κο, οπότε για αυτό δεν έχω ασχοληθεί - ακούσει τίποτα. Θα ασχοληθώ όμως με το ζήτημα. Σχετικά με τα επιτρεπόμενα μεγέθη των αλιευμάτων πάντως, οι ψαροκυνηγοί δεν μένουν στα επιτρεπόμενα απο το νόμο. Έτσι όποιος χτυπήσει ροφό 45 εκ (που είναι καθόλα νόμιμος) ακούει τα αντίστοιχα σχόλια. Εξαίρεση οι νέοι ψαροκυνηγοί στους οποίους γίνονται νουθεσίες-προτροπές να προσπαθήσουν να βρούν τα μεγαλύτερα ψάρια που κρύβονται στο βυθό. Βλέπεις δεν μπορεί κανείς μας να έχει την απαίτηση απο κάποιον νέο ψαροκυνηγό να μπει στη θάλασσα και να αρχίσει να πιάνει ψάρια απο 5 κιλά και πάνω, δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν κρίνω απο τον εαυτό μου, τη 1η φορά που μου ηρθε στήρα 2Kg στο καρτέρι τρόμαξα τόσο πολύ που έριξα περισσότερο για αυτοάμυνα παρά για να συλλάβω το ψάρι (ξέρεις...να κερδίσω χρόνο για την άτακτη φυγή μου ). Έχουμε όμως την απαίτηση να χτυπήσουν ελάχιστους μικρούς (νόμιμους πάντα) και να περάσουν γρήγορα στο επόμενο σκαλί.

Για τους ροφούς δεν ξέρω να σου πω ( δεν κρύβομαι πίσω απο το δάχτυλο μου ειλικρινά). Στα ρηχά δεν βλέπω, παρά πολύ μικρά ροφάκια και μικρά στηράκια τα οποία δεν πειράζουμε φυσικά. Στα βαθιά βλέπω όλων των ειδών τα πλάσματα και μεγάλους ροφούς. Η αναλογία όμως ροφών / στηρών+πιγγών είναι μικρή, αλλά πάλι δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται με τις βιολογικές - κοινωνικές συνήθειες αυτών των ψαριών.

Όπως είχε γράψει και ο Γ. Δελβερούδης εδώ (και το είχα σχολιάσει):

http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2764

οι πληθυσμοί ανέκαμψαν σε μόνο 6 μήνες. Όλοι ξέρουμε ότι δεν μπορεί ροφοί 10άρηδες να δημιουργούνται σε . . . λιγότερο απο 7-8 χρόνια (δεδομένου ότι δεν ξέρουμε τι ποσότητα τροφής έχει το ψάρι, κάτι το οποίο αλλάζει την εξέλιξη βάρους-χρόνου). Άρα μήπως τα ψάρια είναι εκεί ή λίγο παρακάτω, και δεν τα βλέπουμε? Σε άλλο ποστ ο Dimitris Galon είχε αναφέρει πληθώρα ψαριών απο τα 45 μέτρα και κάτω (όχι ροφούς όμως). Εκεί δεν φτάνει ο ψαροκυνηγός (με εξαίρεση ίσως 3-4 ανθρώπων στην Ελλάδα).

Θα μείνω λίγο στο bold. Είμαστε μια χαρά κοντά. Έχω φίλους αυτόνομους και έκανα και μερικούς ακόμα εδώ μέσα. Δεν τρέχει τίποτα. Αυτό που έγινε ήταν μια κακή εικόνα που εμφανίστηκε, και δυστυχώς πέρασε το μήνυμα ότι οι αυτόνομοι θέλουν να απαγορευτεί το ψαρ/κο, κάτι που ξέρουμε όλοι ότι δεν μπορεί να ισχύει (την ίδια εικόνα είχα σχηματίσει και εγώ, μετά απο προσωπική επικοινωνία με φίλους απο εδώ άλλαξε αυτό). Αυτές τις ατυχίες έχουν κάποιες γενικεύσεις και ακρότητες (που όλοι κατά καιρούς παρασερνόμαστε και κάνουμε, including me).
Αν ίσχυε (αν δηλαδή οι αυτόνομοι ως σύνολο ήθελαν να απαγορευτεί το Υ/Ψ) τότε θα με βρίσκατε ηθικά και νομικά και με όποιες δυνάμεις μπορεί να έχω, κάθετα αντίθετο απέναντι σας (άκρως φιλικά πάντα).

Χαιρετώ
Φοίβος
Απάντηση με παράθεση