Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #107  
Παλιά 24-05-09, 19:31
Το avatar του χρήστη Beracuda
Beracuda Beracuda is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 27-06-2007
Περιοχή: Κηφισιά & Κούνδουρος, Κέα
Μηνύματα: 293
Θανατηφόρο ατύχημα στην αποστολή του Βρεταννικου



Με μεγάλη λύπη και σοκ σας μεταφέρω τα δυσάρεστα σημερινά νέα.
Κατά τις 14:10 ενώ ετοιμαζόμουν με τον Πέτρο Νικολαϊδη να ολοκληρώσω την κατά τα άλλα ιδιαίτερη και λίαν ενδιαφέρουσα επίσκεψη μου στο CDR Fourcault, ανέσυραν από τη θάλασσα τον έμπειρο και αρχηγό της αποστολής Άγγλο Carl Spencer. Όλο το team έπεσε επάνω στον άτυχο δύτη παρουσία του υπερβαρικού γιατρού, μέλος της αποστολής.

Πάνω από μια ώρα έδωσαν μάχη για την ανάνηψή του. Ο Πέτρος συντόνισε τις επικοινωνίες με το θάλαμο επιχειρήσεων και το ΝΝΑ. Με αρκετή καθυστέρηση, πλην όμως ήδη "άνευ αντικειμένου" κατέφθασε ένα Super Puma με διασώστες οι οποίοι τελικά επιβεβαίωσαν το θάνατο του Carl και "σήκωσαν" τη σωρό του.

Εμπειρότατος δύτης τεχνικής κατάδυσης ο ίδιος, βετεράνος του Βρεταννικού (ήταν η 3 του αποστολή), παραμένουν άγνωστα τα αίτια του συμβάντος (τουλάχιστον μέχρι τις 16:30 που αναχώρησα από το καταδυτικό σκάφος). Τον διαδέχονται η σύζυγος και δύο παιδάκια.

Η διεθνής καταδυτική κοινότητα θλίβεται σήμερα από το συμβάν.
Θερμά συλλυπητήρια για την οικογένεια Spencer.
__________________
Beracuda
#28 Μέλος ΤΗΘΥΣ

“O ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤIΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ“: Jacques-Yves Cousteau, το 1988 έγινε μέλος της Γαλλικής Aκαδημίας με την αναγγελία αυτή!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Beracuda : 25-05-09 στις 22:52.
Απάντηση με παράθεση