Στο θεμα του τα'ι'σματος για προσελκυση , προκλησης επιθετικοτητας , δοντια και ντεμεκ ηρωισμους , συμφωνω απολυτα με την Μαρια .
Υπαρχουν ομως τρεις τουλαχιστον παροχοι στην Νοτια Αφρικη , την Τανζανια και καπου αλλου , που σε βουταν με λευκους χωρις τα'ι'σματα (ξερουν που συχναζουν τα ... παιδια ) και χωρις κλουβι . Αυτο μου φαινεται πιο ισορροπημενο απο το κλουβι . Πρωτα απο ολα , δεν αντεχω να μπω σε κλουβι , μουρλαινομαι μονο με την ιδεα και αφηνιαζω (φυλακη δεν εχω παει , αλλα στον στρατο ημουν στα υπογεια και φρικαρα) . Δευτερον , βουτας , συνηθως χωρις εξοπλισμο αυτονομης αφου προηγηθει λεπτομερης ενημερωση σε θεματα συμπεριφορας (δικης σου και των ζωων ) , τροποι αντιδρασης (βαλε μπρος το τουρμπο και εξαφανισου πατωντας το κοκκινο κουμπι , ψεκαζοντας τα ..σωψυχα σου γυρω σου

) κλπ . Εχω καταλαβει οτι αυτος ειναι ο τροπος που επιλεγω να δω τετοια ζωα και οχι αναστατωνοντας τους με τροφη και μετα να κρυφτω σε κλουβι στο οποιο πολλες φορες επιτιθενται . Δεν ειναι μαγκια , δεν ειναι ηρωισμος , ειναι σαν να δειχνεις το πα'ι'δακι στο λιονταρι ενα μετρο απο το κλουβι του στον ζωολογικο κηπο , ή σαν να πετας καραμελες στο ματι του ρινοκερου πισω και πανω απο τον πανισχυρο τοιχο που σας χωριζει . Η προσεγγιση που θα επεδιωκα ειναι πολυ ηρεμη , σιγουρα ενεχει κινδυνους , αλλα γινεται σε κλιμα ηρεμιας . Θελω να το κανω (και θα το κανω στην πρωτη ευκαιρια :χρονος-χρημα ) , αλλα δεν θα με κανει πιο μαγκα , ή πιο αντρα αυτο . Θα μου επιτρεψει να προσεγγισω ενα υπεροχο ζωο . Η ανθρωπινη ματαιοδοξια μας κανει να πιστευουμε οτι εχουμε το δικαιωμα να κανουμε ο,τι θελουμε και αυτο καποια στιγμη θα πληρωσουμε πολυ ακριβα ....