Οφείλω μια συγνώμη σε Φοίβο, Γιάννη, και την Ikelite.
Δοκίμασα το 8 “ Dome Port με τον 12-24mm στο D200 Ikelite housing και δεν μπορούσα να χωρέσω στο housing το gear sleeve με τίποτα.
Πίστευα ότι αν πίεζα παραπάνω, κάτι θα έσπαγε.
H Ikelite φταίει και αυτή, γιατί όταν παρέλαβα το Dome, από λάθος δεν περιλάμβανε τα gear sleeves του (προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω τα sleeves του 6’’ Dome) και έτσι υπέθεσα ότι το 8” Dome δεν διαθέτει γρανάζια.
Μετά από μια πρόσφατη κουβέντα με τον Φοίβο, επικοινώνησα με την Ikelite οι οποίοι:
Α. μου έστειλαν στο ταχυδρομείο τα «χαμένα» sleeves
Β. με διαβεβαίωσαν ότι θα πρέπει να πιέσω μέχρι το sleeve να μπει στη θέση του. Αν δεν είναι στη θέση του, τότε απλά δεν είχα πιέσει αρκετά!
Έτσι χθες, και με τη ψυχή στο στόμα, πίεσα (σε βαθμό ελαφριάς παραμόρφωσης του sleeve) μέχρι που τελικά το όλο πράγμα δούλεψε.
Προς υπεράσπιση μου, δεν υπήρχε περίπτωση να βάλω τόση δύναμη στο housing αν δεν επέμενε ο κατασκευαστής ότι δεν υπάρχει πρόβλημα !
Τελικά δουλεύει, λίγο τραχιά, αλλά κάνει την δουλεία του όπως πρέπει. Οπότε συγγνώμη για την κακοπληροφόρηση!
Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι τα προϊόντα της Ikelite έχουν αποδεχτεί πολύ ανθεκτικά, αρκετά εργονομικά (πλήρης πρόσβαση σε κουμπιά), και αξιόπιστα (χάλασε ένα flash μου στην 2η από 18 βουτιές στην ερυθρά

, αλλά αυτό ήταν το μόνο ατύχημα σε περίπου 60 βουτιές, και η εταιρία το επέστρεψε από Αμερική επισκευασμένο μέσα σε 10 μέρες).
Οπότε και εγώ λέω Ikelite!