Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-06-09, 21:40
Το avatar του χρήστη epsilon
epsilon epsilon is offline

Περιοχή: Thessaloniki
Απάντηση: Εντελώς αρχάρια ψάχνει...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο AIGAIAS Εμφάνιση μηνυμάτων
Εαν κάνεις οποιαδήποτε παραγγελία σε χώρα εκτός Ευρωπαικής Ενωσης,τότε θα πληρώσεις σίγουρα τελωνείο. Αυτό σημαίνει οτι δεν σε συμφέρει να το παραγγείλεις απο Αμερική,....ακόμα και αν συνυπολογίσεις την διαφορά ισοτιμίας.

Το τέλειο θα ηταν να το παραγγείλεις σε κάποιον φίλο, που ζει εκεί και πρόκειται να ελθεί Έλλάδα, η σε φίλο σου που πρόκειται να ταξιδέψει στηνΑμερική, ωστε να στο μεταφέρει και να γλυτώσεις τελωνείο.

Φαντάζομαι να βοήθησα.....

Καλή συνέχεια...,.

Δημ. Αδάμης
Δημήτρη, ως πρώην εκτελωνιστής σε ενημερώνω ότι μέχρι το ποσό αγοράς των 400 € περίπου από Αμερική δεν πληρώνεις δεκάρα, από 450-650 € θα πληρώσεις περίπου 40-50 € και ανεβαίνει λίγο-λίγο.
Πάντως (προσωπική μου άποψη) είναι ότι το κόστος του τελωνείου είναι μηδαμινό σε σχέση με το τι κερδίζεις πραγματικά. Το ebay και 1-2 φιλικές εταιρείες σε TW και Philippines είναι σωτήριες (πάλι προσωπική μου άποψη)
για το χόμπυ μας και όχι μόνο. Το IKELITE μαζί με το port κόστισε € 600 + € 55 τελωνείο !!!!!!!!!!!!!!!!! κέρδισα μια περιουσία γιατί έκανα πολλές φωτοαγορές, το τελευταίο παράδειγμα είναι ο φακός canon 17-40mm που στη χώρα μας κοστίζει περίπου € 700 κι εγώ τον πήρα "του κουτιού" € 320 χωρίς τελωνείο, πήρα πάάάάρα πολλά με τελευταίο παράδειγμα τον κορυφαίο φακό canon 24-105mm ο οποίος εδώ κοστίζει γύρω στα € 970 και ήρθε με € 550. Ναι εκπληκτικό αλλά νοιώθω και άσχημα γιατί από τη μιά θα πρέπει να στηρίζουμε την ελληνική αγορά αλλά από την άλλη......είναι πολλά τα λεφτά Αρη. Το τράβηξα το πράγμα αλλά δεν μπορώ να το κρατάω μέσα μου
__________________________________________________ ______
Πάμε στο διάβασμα, πολύ διάβασμα!!!!! έχασα τα μυαλά μου από το διάβασμα,το ένα μάτι στο βιβλίο ,το άλλο μάτι στις συμβουλές στο ιντερνετ , λεπτομέρειες πολλές ,αρκετή δουλειά , βοήθειες από φίλους για να έρθει σιγά-σιγά το καλό αποτέλεσμα, οχι βιασύνη .
πάρε κι ένα δωράκι www.uwphotographyguide.com