Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 15-06-09, 21:13
Το avatar του χρήστη Έκτωρ
Έκτωρ Έκτωρ is offline
 
Εγγραφή: 20-11-2008
Περιοχή: Μεστά Χίου!
Μηνύματα: 430
Απάντηση: Imagine a world without fish...

Εγώ απλά θέλω να πω πως τα κουσούρια τη ιχθυοκαλλιέργειας στην χώρα μας είναι τα ίδια κουσούρια που υπάρχουν παντού, από ένα περίπτερο μέχρι την χαλυβουργική. Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι τελείως τυπικές ελληνικές επιχειρήσεις η οποίες διαχέονται από την ίδια νοοτροπία και τρόπο λειτουργίας όπως όλος ο επαγγελματικός/οικονομικός χώρος της χώρας.
Το περιβάλλων επιβαρύνετε από κάθε μας λειτουργία. Η προστασία του περιβάλλοντος πέρα από την προσωπική θέληση και παιδεία του καθενός μας (τα οποία αν βασιζόμαστε σε αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν σαν σημαντικά και ανύπαρκτα) είναι υπόθεση θεσμοθετημένων οργάνων των οποίων το αποτέλεσμα της δράσης τους είναι ανύπαρκτο. Αν δεν διορθώσουμε αυτό το γεγονός ότι και να κάνουμε ότι και να πούμε δεν έχει καμία σημασία αφού είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε απέναντι στο κράτος το οποίο είναι κομμάτι του εαυτού μας που δεν σέβεται την βούληση μας.
Επειδή οι επιβάτες του πλοίου πετάνε σκουπίδια στην θάλασσα δεν μπορούμε να κατηγορούμε την ακτοπλοϊα, επειδή οι ψαράδες βάζουν δυναμίτες δεν μπορούμε να κατηγορούμε την αλιεία, επειδή οι μηχανικοί πετάνε τους βόθρους στην θάλασσα δεν μπορούμε να πούμε μην χτίζετε!!!! Το θέμα είναι αν υπάρχουν κανόνες η όχι? υπάρχει κράτος το οποίο μπορεί να ελέγξει αν λειτουργούν οι κανόνες ή όχι? Η λέξη εξουσία τι ρόλο βαράει σε αυτήν την ψαροκώσταινα?
Έστω και όλες οι ιχθυοκαλλιέργειες- (δεν μου φαίνεται απίθανο) σε διαφορετικά επίπεδα καταπατούν κάποιους κανόνες που έχεις θεσπίσει σαν κράτος και δημιουργούν κάποιο πρόβλημα, εγώ δεν νομίζω ότι αν αλλάξεις τους κανόνες θα λυθεί το πρόβλημα. Δεν μπα να φτιάξεις και τον πιο σούπερ ντούπερ σχεδιασμό που να προστατεύει και το περιβάλλων να έχει κάποιο όραμα και να συμφέρει, και τι έγινε ? μπορείς να τον επιβάλεις ? Τσου και το τσου δυστυχώς δεν οφείλετε στο ότι είναι τόσο μεγάλη η δύναμη των επιχειρήσεων αλλά στο ότι είναι τόσο μεγάλη η αδυναμία τους κράτους. Εγώ εκεί προβληματίζομαι διότι πιστεύω πως αν δεν μπορείς να πιάσεις έναν κλέφτη καλύτερα είναι να κοιτάς πως θα τον πιάσεις παρά να αυξάνεις την ποινή για τους κλέφτες. Κάπως έτσι νομίζω ότι φτάσαμε στο να χρειάζεσαι δάνειο για να πληρώσεις μια κλήση της τροχαίας.
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και θεωρώ ότι όταν υπάρξει κάποια σχετική εμπιστοσύνη στους σαφείς λόγους που θα πρέπει να ξηλώσουμε κάποια κλουβιά και δεν είναι αποτέλεσμα μικροτοπικισμών κάλα θα κάνουμε να τα ξηλώσουμε.

ΥΓ1 Ναι το κόστος των τροφών είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του κόστους παραγωγής και πολλές φορές αγγίζει το 50% (αν δεν τα πάμε και τόσο καλά) . Επιπλέον η μεγάλη ποσότητα χαμένων τροφών υποβαθμίζει το περιβάλλων και αύξανε την πιθανότητα για αρρώστιες.
ΥΓ2 Το να συγκρίνουμε το περιττώματα των μεν και τον δε, δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχει. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι το αν (σαν συνήγορο της ιχθυοκαλλιέργεια) μπορούμε να παράγουμε πρωτεΐνη με πρώτες ύλες τον ήλιο και το νερό ώστε να μπορούμε να παράγουμε και όσο το δυνατών περισσότερα περιττώματα σαν άνθρωποι. Αυτός είναι και ο πράσινος και ο κόκκινος και ο μπλε άνθρωπος. Δεν γίνετε να αλλάξει. Αν μπορούμε να το παρθενογεννέσουμε την υπερπράσινη ιχθυοκαλλίεργεια στα εργαστήρια να το να το πατεντάρουμε και να περάσουμε στην παραγωγή κάντε το και η ιχθυοκαλλιέργεια μαζί σας. Θα γλιτώσουμε και τα έξοδα!!! Αλλά πρωτεΐνη από το τίποτα δεν νομίζω ότι μπορεί να φτιάξει άλλος κλάδος. Η Γη είναι πολύ λιγότερη και πολύ πιο ακριβή από την θάλασσα και η θάλασσα είναι και 3D.
__________________
www.tortugadive.gr
Απάντηση με παράθεση