Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-07-09, 15:19
΄Ακης Γκούμας ΄Ακης Γκούμας is offline

Απάντηση: Ισορροπημένο Πιστόνι ή Διάφραγμα?

Ελπίζω η απάντησή μου να μην σε μπερδέψει.
Κατ΄αρχήν, δεν υπάρχει η ερώτηση "Τι απο τα δύο είναι καλύτερο". Στην πραγματικότητα, πρόκειται για εφάμιλης "απόδοσης" σχεδιάσεις. Να είσαι σίγουρος οτι αν μια απο τις δύο "σχολές" ήταν δραματικά καλύτερη απο την άλλη, θα είχε επικρατήσει. Πράγμα που δεν συμβαίνει.
Η προσωπική μου εμπειρία, λέει οτι το πιστόνι έχει ελαφρά πιο τραχιά λειτουργία ρηχά, που βελτιώνεται βαθύτερα, ενώ το διάφραγμα είναι περισσότερο smooth, αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ.
Η βασικότερη παρατήρησή μου στην ερώτησή σου, είναι να μην διαχωρίζεις τα προιόντα ή αλλοιώς μην "ψειρίζεις την μαιμού¨...
Δεν υπάρχουν κακά προιόντα. Αυτή η λογική είναι εφεύρεση των εμπόρων, αλλά όχι της πραγματικότητας.
Σου πρότείνω να βρείς ένα καταδυτικό κέντρο που χρησιμοποιεί καλοδιατηρημένο εξοπλισμό και να δοκιμάσεις και τους δύο τύπους. Διάλεξε για αγορά αυτό που θα σου "πεί" κάτι στην χρήση.
Διάλεξε αυτό που σου πάει καλύτερα στο είδος των καταδύσεων που κάνεις, αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο που κολυμπάς και αναπνέεις. Κάνε προσωπική επιλογή και μην εμπιστευτείς τις γωμες τρίτων οι οποίες θα είναι τόσο υποκειμενικές όσο και η δική σου.
Κανείς δεν θα σου δείξει τον δρόμο καλύτερα απο τον εαυτό σου. Ο, τι και αν διαλέξεις, θα έχεις κάνει μια καλή αγορά !...
Καλές βουτιές και αν δεν σε κάλυψα, εδώ είμαστε...
Απάντηση με παράθεση