Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο epsilon
e-bay usa - usd 219 + usd 15 με USPS (αργό σέρβις 10 ημερών)
εδώ ο Φοίβος έχει λάθος γιατί το κόστος του Τελωνείου θα είναι μηδέν έως ανώτατο 3 €
καλή τύχη
|
Αγαπητέ Epsilon, για να μη μπερδέψουμε κανέναν και τον πάρουμε στο λαιμό μας, η κατάσταση για παραγγελίες εκτός Ευρώπης έχει ως εξής :
1) Αν παραγγείλουμε και ζητήσουμε αποστολή μέσω Fedex, UPS κλπ είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι θα πληρώσουμε:
α) Κερατιάτικα της διαδικασίας εκτελωνισμού στην USPS/Fedex κλπ με min 60-70 ευρώ
β) Το πραγματικό κόστος εκτελωνισμού ανάλογα το προϊόν.
Για πακέτο που έκανε 50US$ από USA μου ζητούσαν από Fedex να πληρώσω πρόσθετα περίπου 65 ευρώ χειρισμό εκτελωνιμού + 60 ευρώ τέλη εκτελωνισμού. Τελικά πήγα και έκανα μόνος μου τον εκτελωνισμό και πλήρωσα μόνο τέλη περίπου 45 ευρώ + 20 ευρώ για να μου δώσουν τα χαρτιά από τη Fedex (μιλάμε για χοντρούς απατεώνες/αγύρτες)
2) Αν παραγγείλουμε με αποστολή USPS (United States Postal Service) τότε παραλαμβάνουμε μέσω ΕΛΤΑ και πληρώνουμε (κατ' αρχήν) τα 3 ευρώ που λες για έλεγχο πακέτου. Επίσης έχουμε και μεγαλύτερες
πιθανότητες να μη πληρώσουμε εκτελωνισμό, ειδικά αν το πακέτο είναι μικρό σε όγκο και με κόστος κάτω των 100Ε/100US$ (οι απόψεις διχάζονται σχετικά με το κόστος).
Σε περίπτωση που απ' τον έλεγχο των ΕΛΤΑ κριθεί ότι το πακέτο πρέπει να εκτελωνιστεί, το κάνουν αυτοί για σένα, το παραλαμβάνεις πάλι κανονικά από το ταχυδρομείο και πληρώνεις ένα πολύ μικρό ποσό για χειρισμό εκτελωνισμού (της τάξης των 10ευρώ αν θυμάμαι καλά) + τα πραγματικά τέλη που χρεώνει το τελωνείο.
Σε καμμιά περίπτωση όμως η διαδικασία USPS/ΕΛΤΑ δεν εξασφαλίζει ότι δε θα πληρώσουμε εκτελωνισμό, ειδικά αν οι αξίες ξεπερνούν κάποιο όριο