Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-08-09, 16:00
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χορηγεί άδεια για την αλιεία κοραλλιών στις Κυκλάδες

εδώ και λιγο καιρό συγκεντρώνω στοιχεία σχετικά με την αλιεία του κόκκινου κοραλλιού στην Ελλάδα -για δικούς μου λόγους.

Όταν θα έχω κάτι συνολικό, θα το καταθέσω οπωσδήποτε στο σύλλογο ώστε να αναλάβει και κάποια συγκεκριμένη δράση αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Μέχρι τότε ωστόσο, θα ήθελα να σας ενημερώσω/θυμίσω, ότι η αλιεία του κόκκινου κοραλλιού δεν είναι κάτι καινουργιο, δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η ξαφνική επανάσταση, το επάγγελμα κοραλλάς σας είναι εντελώς άγνωστο;

Χωρίς να είμαι σε θέση να σχολιάσω αυτή τη στιγμή περί ορθότητας των πραγμάτων, ιδού η κατάσταση όπως έχει:

Για τη "Διαχείριση" των αποθεμάτων του κόκκινου κοραλλιού στη χώρα μας, το ΥΠΑΑ&Τ εκχωρεί δέκα συνολικά άδειες (σε επαγγελματίες που δουλευουν κυρίως με λώρο) που κάθε φορά ισχύουν για μία συγκεκριμένη από πέντε συνολικά θαλάσσιες περιφέρειες, όπως αυτές ορίζονται από το ΦΕΚ 420/Β/6.5.1998. Κάθε περιοχή "ανοίγει" για μια πενταετία, έπειτα κλείνει και ανοίγει άλλη, έτσι ώστε η κάθε μια από αυτές να αλιεύεται το πολύ μια φορά κάθε 25 χρόνια.

Το άνοιγμα της περιφέρειας των Κυκλάδων άργησε δύο ή τρία χρόνια (για άγνωστους σε εμένα λόγους) στη διάρκεια των οποίων δεν χορηγήθηκε καμία άδεια για καμία περιοχή (πολλοί κοραλλάδες άλλαξαν επάγγελμα όπως καταλαβαίνετε στο μεταξύ). Πριν από τις Κυκλάδες, αν δεν απατώμαι, ήταν ανοιχτό το Βόρειο Αιγαίο και πιο πριν το Ιόνιο. (Αυτά θα χρειαστούν επαλήθευση)

Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και θα τα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί σας όταν πάρουν την τελική τους μορφή.

(Αφού περιμέναμε όλη μας τη ζωή, υποθέτω ότι δεν θα μας στοιχίσει ιδιαίτερα να περιμένουμε λίγο ακόμα πριν ξεσηκωθούμε, ε;.....
)