Αντώνη κι εγώ διαφωνώ με τη λύση των -10 μέτρων, γιατί είναι πολύ περιοριστική: στατιστικά οι περισσότερες βουτιές μας είναι στα -25 εως -35 άρα ένα housing που να κατεβαίνει στα -40 μέτρα ακούγεται πολύ πιο λογικό (ότι δίνουν δηλ. η Canon και η Olympus σαν όριο για τα φτηνά housing που διαθέτουν).
Πάντως αν σε ενδιαφέρει
κυρίως η φωτογραφία και μετά το video, καλύτερα να προσανατολιστείς σε μια απλή compact μηχανή (Olympus ή Canon) και σε ένα αντίστοιχο φτηνό housing (το πολύ 200-300 ευρώ):
Έτσι θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εσωτερικό flash (δηλ. θα έχεις χρώμα και κάτω από τα -10μ) κι αν θελήσεις στο μέλλον, μπορείς να προσθέσεις ένα εξωτερικό flash με οπτική ζεύξη και να πάρεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
ΥΓ: Έχε επίσης υπ' όψιν σου, ότι ένα housing που είναι σχεδιασμένο για τα -40 δε θα βάλει αυτομάτως νερό όταν πας στα -41. Έχω κατεβάσει στα -50 housing της Olympus σχεδιασμένο για -40 και ξέρω φίλους που το έχουν κατεβάσει στα -60 χωρίς πρόβλημα διαρροής.
Το βασικό σύμπτωμα όταν ξεπεράσεις το βάθος του κατασκευαστή (σε λογικά όρια) είναι ότι αν πατήσεις ένα κουμπί π.χ. στα -60, μπορεί να μην έχει απαναφορά και να σου μείνει πατημένο, γιατί τα ελατήρια επαναφοράς είναι πιο μαλακά και σχεδιασμένα για μικρότερο βάθος.