Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-11-09, 17:24
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Απάντηση: 6.11.2009: Σ.Ε.Α. "Τηθύς" - Shark Alliance: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τους Καρχαρίες

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia Εμφάνιση μηνυμάτων
Όχι Νεοκλή και Ηλία, δεν είμαστε όλοι φτωχοί.
Κι εγώ η φτωχούλα του Θεού δεν έχω λεφτά να πάω στο Λέμπε παρά την υπερπροσφορά του Δέλβε, αλλά ας μην κοροιδευόμαστε...
Υπάρχουν φτώχειες και φτώχειες.
Νομίζω ότι πρέπει να δούμε το θέμα πέρα από την προσωπική μας εμπειρία, τις προσωπικές μας εικόνες και ερεθίσματα.

Για να το πάρω λίγο από τα δικά μας... στην κατοχή πολλοι άνθρωποι πεινούσαν. Συνεργάτες των Γερμανών δεν έγιναν όλοι... (τώρα είναι καλλίτερα; μην μου πεις να κάνουμε μονάδα απεξάρτησης...)

Υπήρχαν οι απλοί χαφιέδες υπήρχαν και οι μεγάλοι μαυραγορίτες. Ασφαλώς οι δεύτεροι πολύ πιο καταδικαστέοι. Πιστεύω όμως ότι μάλλον οι πρώτοι απλά δεν μπορούσαν να γίνουν μέρος των δεύτερων παρά ότι έγιναν γιατι δεν είχαν άλλη επιλογή. Τhat is my point. Ίσως το παράδειγμα να είναι λίγο παραξηλωμένο, αλλα είναι και παραξηλωμένο ότι οι συγκεκριμένοι ψαράδες είναι κακομοίρηδες. Αν ήταν θα σταματούσαν μετά απο μερικες ψαριές για να βρουν μια νόμιμη εργασία

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, αλλά αφού δεν ισχύουν οι νόμοι των ανθρώπων τότε αναγκαστικά παμε σε πιο αρχέγονες λύσεις. Είμαι εντελώς κατά της βίας. Από την άλλη όμως όταν τελικά βρεθείς στην ζούγκλα κάπως πρέπει να επιβιώσεις, έτσι δεν είναι;
Απάντηση με παράθεση