γεια σου λοιπον νικολα!
οι καινουριες καμερες εχουν (στην κατηγορια τιμης που ψαχνεις) πανω κατω τους ιδιους cmos σενσορες, οι ccd ειναι οι παλιοτεροι σενσορες...
κατα την ταπεινη μου γνωμη αν ηξερα οτι ξερω τωρα πριν 3 χρονια,
αντι να αγοραζα την πανακριβη τοτε HD SR1 high definition sony μου,
θα αγοραζα μια 3ccd standard definition (ενας σενσορας για καθε βασικο χρωμα)....καθοτι εκτοτε ποτε δεν καταφερα να μονταρω μια HD ταινια....και οι 3 σενσορες φυσανε στα δυσκολα -χρωματικως- υποβρυχια περιβαλλοντα.
τωρα ομως διαβαζω πυρετωδως το manual του Final Cut στο καινουριο μου μακ και ειμαι σχεδον ετοιμος να κανω την πρωτη αποπειρα (3 χρονια μετα και 16 ταινιες!!!!)
βεβαια δεν ξερω αν θα βρω καπου να την δω σε HD και κατα ποσο ενδιαφερει τον κοσμο που την παιρνει να την εχει σε HD μια που η πλειοψηφια του κοσμου ακομα ειναι στις SD τηλεορασεις κ dvd players......
Για να μην αναφερω οτι δεν εχω ιδεα ποιος θα ειναι ο ογκος της ταινιας σε HD format για να ξερω αν χρειαζεται να την καιω σε Blue Ray (που ετσι κι αλλιως δεν μπορω!!!!!)

ή σε απλο DVD (χλωμοτατον!!!)
Που θελω να καταληξω....πριν 3 χρονια ημουν σιγουρος οτι το SD εφαγε τα ψωμια του και επενδυσα σε HD....αλλα φευ....
Εσυ εισαι σιγουρος οτι και για τα επομενα χρονια (που θα χρησιμοποιεις την συγκεκριμενη καμερα, πριν φαει τα ψωμια της) θα χρειαζεσαι την HD λειτουργια της?
Το να παρεις 3ccd HD καμερα ειναι εκτος κουβεντας λογω κοστους....Θα ηταν βεβαια η ιδανικη λυση...
ΥΓ εκτος λοιπον που θα πρεπει να σκασεις κανα 1000 τουλαχιστον για φωτα, σκεψου οτι θα πρεπει να σκασεις min 800 για housing (πολυ αισιοδοξο ποσό αυτο, για τα απλα της ikelite),
κανα σκασμο για φορτιστες ,εξτρα μπαταριες κλπ....
θες και ενα mac....μην ελπιζεις οτι θα τη σκαπουλαρεις με κανενα air....
και βεβαια πολυ αποθηκευτικο χωρο σε γρηγορους δισκους (7200, esata ή firewire) της ταξεως των 2 terra τουλαχιστον...
δεν αναφερω δευτερη οθονη γιατι θα αρχισεις να βριζεις αν δεν το εχεις κανει ηδη!
και ολα αυτα για την δοξα ενος ομορφου βιντεο!!!!
προσωπικα ειμαι μαζι σου ηθικα!