Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-11-09, 16:55
Το avatar του χρήστη fin
fin fin is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Επιλογή βιντεοκάμερας για υ/β λήψεις

Σχετικα με την ωριμοτητα του HD θα διαφωνησω. Παροτι Εχω απο χρονια μια HD αρχαιοτητα της sony και μονο εγω εχω δει τα hd footage , θεωρω οτι ακομα και ερασιτεχνικα η ελειψη πληροφοριας μιας SD θα ειναι τραγικα αισθητη στο μελον. Υπαρχει ομως απο την αλλη πλευρα και το τεχνικο διλημα των αναγκων της υποβρυχιας (χαμηλου φωτισμου) ληψης. Με τα χρηματα μιας μεσης HD μπορει κανεις να παρει μια SD που να "γραφει" φτωχοτερα μεν αλλα πολυ καλυτερα εκει κατω.
Στα προιοντα video μεσου κοστους δεν θα βρεις φοβερες αποδοσεις σε ευρυγωνιες ληψεις στο βαθος των 30μ με συνεφια.
Ετσι δεδομενου οτι οι βιντεοκαμερες σαν προιοντα ειναι μηχανες σχεδιασμενες για χειριστες εκτος νερου που χρειαζονται τεραστια αυτονομια ισω; ψαχνουμε σε λαθος κατευθυνση. . Ολα τα βασικα πλεονεκτηματα χανονται στο νερο, για αυτο εγω θα προτεινα (παρανοικα μπορει) φωτογραφικη μηχανη νεας γενιας (ακομα και dslr) με hd video δυνατοτητα. Με αυτην (εκτος της φωτογραφιας) εχεις εκτος απο πληρη προσβαση σε χειρισμο, ευελιξια σε φακους και σαφως περισοτερες επιλογες.
Επισης θα διαφωνησω (sorry) και με την κρισιμοτητα του manual wb. Αν δεν αφησει κανεις τη τυχη του στο auto exposure και παιρνει αρκετο φως, η εκ των υστερων εργαστηριακη διορθωση της χρωματικης ισοροπιας μεν κοπιαστικοτερη αλλα πιο ακριβης και λιγοτερο αγχωδης.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fin : 23-11-09 στις 17:18.
Απάντηση με παράθεση