Απάντηση: "Err" στα -30μ: Aladin Air Z (UWATEC) Dive Computer
Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο που έχει πρόβλημα με μπαταρία. Εγώ έχω δεί και smart com σε λιγότερο απο 1 χρόνο η μπαταρία να δείχνει 13% με λιγότερο απο 100 καταδύσεις.
Γενικά η μπαταρίες της Uwatec δεν αντέχουν για ολο το % που δείχνουν στην οθόνη του. To aladin pro της γυναίκας μου με μπαταρία 60% δεν είχε αρκετή ενέργεια για να ανάψει την οθόνη και έκανε ένα εκνευρηστικό θόρυβο τικ τικ τικ τικ για αρκετές μέρες. Κάθε φορά που προσπαθουσαμε να δούμε αν μπορούσε να ξεκινηση άρχιζε ξανά τον ίδιο θόρυβο. Στην αντιπροσωπία μου είπαν ότι θέλει αλλαγή η μπαταρία αλλά είναι ασύμφορο λόγου κόστους για ένα τόσο παλιό μοντέλο.
Τέτοια μοντέλλα υπάρχουν πολλά στον ebay στι τιμή £ αγγλίας 70-80 που τα διαφημίζουν ότι ακόμη έχουν μπαταρία 60-70%. Γιατί τα πουλάνε άραγε?? Ισως γιατί το πολύ σε καμιά 20-30 καταδύσεις θα τα παίξει η μπαταρία??
Χωρίς να είμαι γνώστης, θα έλεγα ότι οι μπαταρίες στα κρύα κλίματα πέφτουν αρκετά πιό γρήγορα απ' ότι σε πιό ψηλές θερμοκρασίες.
|