Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-01-10, 18:22
Το avatar του χρήστη Μπλε
Μπλε Μπλε is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Εξωτερικό Φλας Ikelite AF35 – Απόψεις & γνώμες κανείς ;;;

Επανέρχομαι για να συμπληρώσω κάτι που μου διέφυγε αρχικά. Ξανακοίταξα στη σελίδα της Ikelite για το συγκεκριμένο φλας και παρατήρησα ότι "προτείνει" τη χρήση κάποιου είδους αδιαπέρατου φίλτρου για το "μπλοκάρισμα" του φλας προς τα εμπρός. Δες την παρακάτω εικόνα

Το λευκό φίλτρο μοιάζει με diffuser, αλλά στην ουσία είναι πολύ χοντρό πλαστικό, αδιαπέρατο στο φως. Με αυτή τη λύση, η Ikelite κατευθύνει το φως του εσωτερικού φλας μόνο προς τα πλάγια, όπου περιμένουν το σήμα οι αισθητήρες των εξωτερικών φλας. Φυσικά, πρόκειται για custom λύση που διαθέτει η Ikelite για τα δικά της housing και δεν είναι σίγουρο ότι θα ταιριάζει στο δικό σου housing (πιθανότατα η διάμετρος του port να είναι διαφορετική).

Ωστόσο, αν θέλεις να το δεις από κοντά, έχω ένα τέτοιο φίλτρο διαθέσιμο, μου έχει περισσέψει από ένα παλίοτερο housing και θα μπορούσα να σου το δανείσω για να το δοκιμάσεις και αν μπορείς, να το αντιγράψεις κιόλας. Η κατασκευή του είναι εύκολη, όπως θα μπορέσεις να δεις και μόνος σου.

Αν ενδιαφέρεσαι, θα μπορούσα να το φέρω σε κάποια από τις επόμενες συναντήσεις του Συλλόγου στο στέκι του (βλ. εδώ). Απλά ειδοποίησέ με εγκάιρως ότι θα έρθεις, για να το έχω μαζί μου.