Δεν ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιουν ολοι παντοτε δυναμιτη . Υπαρχουν πολλα ειδη εκρηκτικων , καποια απο αυτα μπορουν να παρασκευαστουν ακομα και με υλικα απο τα ειδη καθαρισμου των σπιτιων μας (ας πουμε το C4 που εχουμε για να ξεβουλωνουμε την μπανιερα

αν το συνδυασεις με κατι αλλο δεν θα ειναι εκρηκτικο ?


Το τσιπουρο που εχουμε ξεχασμενο 6 χρονια στο ντουλαπι γιατι δεν πινεται , δεν κανει για εντριβες και απλα διαβρωνει μαρμαρα και αλλα πολλα) .
Πολλοι ειναι αυτοι που ψαρευουν και με χειροβομβιδες (οπου και οποτε βρισκουν) . Στην ευρυτερη περιοχη Σφακιων καποιοι απορουν τι τα θελουν τοσα πολλα λιπασματα οι ψαραδες (V for VLAPATABOUOUOUM) . Το τι ειναι νομιμο και που και πως μπορει κανεις να το βρει ή να το φτιαξει ειναι θεμα , οχι μονον Αρχων και Πολιτειας αλλα και κοινωνικο .