Απάντηση: Αναγνώριση Θαλάσσιων Οργανισμών
Καλημερα σας, Εκατσα και διαβασα με προσοχη οσα αναφερεται και εχω καταληξει στην εξης αποψη: Καλο θα ητανε να γινει ενας επιστημονικος διαχωρισμος που ομως θα εχει και κοινες ονομασιες των (πχ. καρκινοειδη : καβουρια, αστακοι, καραβιδες και συναφη), ωστε να κανουμε κατι διαφορετικο, με μικρη ή μεγαλη επιστημονικη προσεγγιση αλλα παράλληλα προσεγγισιμο στον απλο δυτη που δεν γνωριζει αλλα θελει να μαθει. Να κανουμε δηλαδη την επιστημη να έρθει πιο κοντα στον απλο ανθρωπο, που θελει να μαθει αλλα οταν έρχετε η ωρα να ψαξει, χανετε στην αχανη και δυσνοητη ορολογια. Οσον αφορα το θεμα που θιξατε, στο να μπαινουνε γενικα οι φωτο μεσα και μετα ο όποιος διαχειριστης να αναλαμβανει να τις ταχτοποιει εχω μια μικρη διαφωνια. Ετσι θα γινεται ευκολα για τον καθενα να "πεταει" μια φωτο μεσα και να περιμενει να βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα. Ομως, αν προσπαθησουμε να τον κανουμε να ψαξει να προσεγγισει στο τι μπορει να εχει δει και μετα να μας πει " δεν μπορω να βρω, help", τοτε θα εχουμε κανει ενα βημα στο να κανουμε τον δυτη να ψαξει να μαθει και να δει πως θα βρει πολλα μπροστα του. Δηλαδη δινω ως ιδεα να λειτουργησει και εκπαιδευτικα.... Εχω και αλλες ιδεες για αυτο αλλα σιγα-σιγα... Να κρατησουμε τον επιστημονικο διαχωρισμο αλλα να εχουμε και κοινα ονοματα...
|