Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-03-10, 10:30
Το avatar του χρήστη Beracuda
Beracuda Beracuda is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Κηφισιά & Κούνδουρος, Κέα
Απάντηση: Το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο 1941-1944

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon Εμφάνιση μηνυμάτων

Από την δική μου πλευρά, προς στήριξη του βιβλίου του Βύρωνα και των φίλων αυτοδυτών που ενδιαφέρονται για τα χνάρια της ανθρώπινης ιστορίας στον βυθό, θα ξεκινήσω μια σειρά θεμάτων τα οποία αφορούν επώνυμα ναυάγια των δυο παγκοσμίων πολέμων, που βρίσκονται βυθισμένα στο ελληνικό αρχιπέλαγος, έτσι ώστε να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να εντρυφήσουν στα αντικείμενα αυτά. Τα θέματα θα αναρτώνται σαν άρθρα, με όλα τα συνοδευτικά, βιβλιογραφία, φωτογραφίες, σκίτσα βύθισης, σχέδια μαχών, τα οποία προέρχονται από πολλά αρχεία, και από το προσωπικό μου αρχείο. Ελπίζω δε να αποτελέσουν όχι μόνο θέματα συζήτησης και ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων ανάμεσα στα μέλη του φόρουμ, αλλά και να ωθήσουν πολλούς από μας στην οργάνωση αποστολών για την έρευνα, ανακάλυψη και αποτύπωση τους. Επίσης ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση και η σύνταξη ενός επίσημου καταλόγου συμπεριφοράς των δυτών, σε σχέση με τα αντικείμενα της αποκαλούμενης νεώτερης πολιτιστικής κληρονομιάς.
  1. Θερμά συγχαρητήρια στον συνονόματο και στον DG για την εντυπωσιακή τους προσπάθεια και το αποτέλεσμα της έκδοσης "Ντοκουμέντο" που παρά τη άγνοια μου της Γερμανικής γλώσσας, θα ήθελα να το αποκτήσω.
  2. Μήπως σχεδιάζεται η μετάφρασή του βιβλίου στα Αγγλικά;
  3. Η ιδέα της από κοινού παρουσίασης του βιβλίου για τα μέλη του ΤΗΘΥΣ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και ελπίζω η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιηθεί σύντομα.
  4. DG ανυπομονούμε για να διαβάσουμε τη σειρά των άρθρων που αναφέρεις!
ΕΥΓΕ!
#28 Μέλος ΤΗΘΥΣ

“O ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤIΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ“: Jacques-Yves Cousteau, το 1988 έγινε μέλος της Γαλλικής Aκαδημίας με την αναγγελία αυτή!
Απάντηση με παράθεση