Απάντηση: ΟΥΚ και η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Aγαπητε geogeo μιλαμε για το κατα ποσο ενα χωραφι στις Κυκλαδες ειναι ιδιωτικο ή δημοσιο. Τουλαχιστον εγω σ αυτο ανφερομαι. Στο κατα ποσο ενα ιδιωτικο ακινητο, δυναται να ρχεται το δημοσιο και να το διεκδικει βασιζομενο σε γενικοτητες, χωρις τιτλους. Το πολεοδομικο ζητημα ειναι τελειως διαφορετικο. Το αν σ ενα χωραφι φτιαχτει το ταζ μαχαλ ή μια καμαρουλα μια σταλια 2χ3, δεν συσχετιζεται με το αν το χωραφι ειναι ιδιωτικο ή οχι. Ας μην τα συγχεουμε. Μην βαζουμε ολα τα ζητηματα σ ενα τσουβαλι κι εκτοξευουμε αφορισμους. Το αν τηρουνται οι - οποιοι -οροι δομησης ειναι ενα αλλο κεφαλαιο.
Το τελευταιο σου σχολιο , να ειμαι ειλικρινης δεν το καταλαβα. Εγω αναφερθηκα σε διεφθαρμενους υπαλληλους δασαρχειων που χαρακτηριζουν ως δασικες εκτασεις, εκτασεις οι οποιες δεν εχουν καμμια μα καμμια σχεση με δασος ή δασική γη.
Αγαπητη Physalia νομιζω οτι το ν αναφερεσι σε πισινες και βιλλες ειναι επισης πολεοδομικο ζητημα. Προφανως δινεις και κοινωνιολογικη διασταση στο θεμα. Τωρα το αν θεωρεις την κυκλαδιτικη βλαστηση ως δασικη, και συνεπως δημοσια, ειναι μια δικη σου αποψη με την οποια δεν ειμαι συμφωνος.
Και εν πασει περιπτωσει, ποιος μιλησε για πισινες και βιλλαρες ? Η ουσια του προηγουμενου ποστ μου ειναι η εξης. Διεφθαρμενοι υπαλληλοι εκβιαζουν ιδιοκτητες , απειλωντας τους οτι θα χαρακτηρισουν ως δασικα τα αγροτεμαχια τους με σκοπο να λαδωθουν. Οταν λαδωθουν τα ξεχνουν ολα. Αν δεν λαδωθουν , ουσιαστικα δημευουν περιουσιες , κι ας εχει κανεις τιτλους 100 ετων.