Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Andreas Maragkos
ΒΕΒΑΙΑ , δεν θα με χάλαγε καθόλου μια 7 χαχαχαχαχαχα , σκέφτομαι οτι μια φορά θα στήσεις ενα τέτοιο μηχάνημα κ πρέπει να είσαι προσεχτικός στις κινήσεις σου !!!
|
Μ' αυτό το σκεπτικό στο είπα κι εγώ ότι μια φορά θα το στήσεις κι ότι αν αποφασίσεις στο μέλλον να πας στην 7D θα πρέπει να αλλάξεις και το housing - που συνεπάγεται μεγαλύτερη απώλεια χρημάτων.
Τα δείγματα που έχω δει πάντως (κι απ' τις δύο μηχανές) είναι εξαιρετικά.
Από την 550D δεν έχω δει ακόμη video αλλά πιστεύω θα είναι εξίσου καλό.
Παράθεση:
Οσο για το strobo D160 με έχει βγάλει μια χαρά κ υπερβολικό για την G9 νομίζω οτι για μια EOS μπορεί να χρειαστεί κ δεύτερο...
|
Δεύτερο θα σου χρειαστεί αν θελήσεις να καλύψεις με το flash (όλο το κάδρο) σε ένα ευρυγώνιο φακό ή φυσικά για να μαλακώσεις τις σκιές του ενός Strobe. Ξεκίνα μ' αυτό που έχεις και βλέπεις

Αν έχεις σκοπό να πάρεις οπωσδήποτε δεύτερο, θα μπορούσες να πάρεις εξ' αρχής διπλό καλώδιο (με spliter) που μπορείς με τις προστατευτικές τάπες που δίνει η Ikelite να το χρησιμοποιήσεις και με ένα Strobe.
Παράθεση:
Τώρα για την αγορά της μηχανής σίγουρα θα προτιμήσω την ελληνική αγορά κ για τα υπόλοιπα ( φακούς , θήκες , φλας κ.α ) το εξωτερικό μιας κ εδώ δε νομίζω να πετύχω τις τιμές του εξωτερικού...
|
Το 2007 που το έψαχνα για ένα housing Ikelite για την Canon 350D, από Αγγλία έβγαινε περίπου στα 1800 ευρώ (μαζί με το port 8 ιντσών) και τελικά στοίχισε γύρω στα 1200 ευρώ (το έφερε ένα φίλος στη βαλίτσα του απευθείας από ΗΠΑ).
Πριν λίγες μέρες είχα μια κουβέντα για αγορά Ikelite από Ευρώπη σε πολύ ενδιαφέρουσες τιμές αλλά δεν θυμάμαι την χώρα και το μαγαζί, αν τα βρω θα στα γράψω
Νομίζω πως ήταν απο Ολανδία.
Για τους φακούς, ίσως βρεις και στην Ελλάδα καλές τιμές - ψάξτο.
Υπάρχει π.χ. το
Adorama.gr που έχει πάντα καλές τιμές (ίσως τις καλύτερες) αλλά:
α) Δεν έχει καμμία σχέση με τη γνωστή αμερικάνικη αλυσίδα Adorama.com (έχουν κλέψει απλώς το όνομα - όπως μας είχε βεβαιώσει παλιότερα το Adorama.com)
β) Εισάγει απευθείας απ' έξω και ΔΕΝ έχει εγγυήσεις ελληνικής αντιπροσωπείας
γ) Σαν μαγαζί είναι τελείως αναξιόπιστο (υπάρχουν άπειρες ιστορίες που τους ρωτάς μια τιμή και αν ξαναπάρεις τηλέφωνο 1 ώρα αργότερα σου λένε άλλη, σου λένε πως κρατήσανε μια μηχανή για σένα και την πουλάνε σε αλλον κλπ κλπ)
Από την άλλη υπάρχουν κι άλλα μαγαζιά που μπορείς να βρεις καλές τιμές, είναι αξιόπιστα, και παρέχουν και εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας όπως π.χ.
το PhotoAgora.gr:
Canon 550D
Canon 7D
ή ο Κατερέλος:
Canon 550D
Canon 7D
...και τώρα που ξαναβλέπω τις τιμές, είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων (από τα 700 ευρώ στα 1400) οπότε δεν ξέρω πραγματικά αν αξίζει
Αυτό που σίγουρα θα σου λείψει περνώντας από τη μικρή σου ελαφριά compact στην DSLR είναι η δυνατότητα να τραβάς ευρυγώνιο και στο αμέσως επόμενο κάδρο να γυρίζεις σε macro. Με την DSLR θα πρέπει να έχεις αποφασίσει από πριν τον φακό, το port και το τι λήψεις υπολογίζεις να κάνεις (ευρυγώνιες ή macro).
Κάποιες φορές βουτάω με δύο μηχανές (compact: Olympus 5050, DSLR: Canon 350D) αλλά είναι μεγάλο μπλέξιμο και τελικά με αποδιοργανώνει τελείως... σιγά-σιγά το εγκαταλείπω.
Καλές αγορές
(ζηλεύω λίγο να σου πω,
αλλά είμαι σε εποχή οικονομικής κρίσης
και πρέπει να κάτσω στα αυγά μου

)
ΥΓ: Τώρα μπορεί και να στα ανατρέψω όλα μ' αυτό, αλλά πρέπει να στο γράψω:
Η ποιότητα των housing της Ikelite δεν είναι και ότι καλύτερο παρ' όλο που η τιμή τους είναι σχετικά τσιμπημένη. Μια και δεν έχεις ξεκινήσει ακόμη να "χτίζεις" το σύστημά σου (με ακριβά ports κλπ που τελικά αυτά σου μένουν αν αλλάξεις κάποτε μηχανή) σκέψου και την περίπτωση να πας σε κάποιο housing αλουμινίου. Κοστίζουν σίγουρα παραπάνω, αλλά κι η ποιότητα κατασκευής τους είναι πολύ καλύτερη.
Δεν έχω χρησιμopοιήσει κάποιο αλλά υπάρχουν φίλοι στο forum που έχουν την εμπειρία και μπορούν να σου δώσουν πληροφορίες.
Σ' αυτή την περίπτωση βέβαια καλό είναι να ψάξεις και τη συμβατότητα του flash που έχεις ήδη.