Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-04-10, 13:17
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: ΟΥΚ και η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

φιλτατε γκρεκο,

εχεις δικαιωμα να γραφεις αυτα που γραφεις και εχεις αυτο το δικαιωμα γιατι εχουμε δημοκρατια...

καθοτι αν ειχαμε ενα απολυταρχικο καθεστως (και δεν με ενδιαφερει αν θα ειναι χουντα, κομμουνιστικο, βασιλικο ή οτι αλλο), με το που θα εχεις πατησει το εντερ για να ανεβασεις τις προσωπικες σου αποψεις θα εχεις και το χτυπημα στην πορτα απο τον "γαλατα" για τα περαιτερω...

αναρωτιεμαι αν βλεπεις τη διαφορα....

οσο για το αν περναμε καλυτερα τωρα ή επι επταετιας, ειμαι μικρος για να θυμαμαι ακριβως (το σιγουρο ειναι οτι στα πρωτα μου γενεθλια ειχε απαγορευση κυκλοφοριας λογω στρατιωτικου νομου και δεν ηρθε κανενας) αλλα ειμαι και αρκετα μεγαλος για να διαβαζω ιστορια...

τα λογια αυτα σα ταν δικα σου ξεστομιστηκαν και σε μπυραριες στο μοναχο τη δεκαετια του 30 κι αν δεν ξερεις τι παιχτηκε εκει και τι ακολουθησε ανοιξε κανα βιβλιο να μαθεις...

Χρεος ολων των πολιτων που ανησυχουν για το μελλον αυτου του τοπου ειναι να κανουμε μια γροθια κατα του εκμαυλισμου, της διαφθορας, του ατομικισμου,
ειναι χρεος ολων μας να αλλαξουμε την καθημερινοτητα μας με πρακτικες που θα εχουν στοχο την καλυτερευση του συνολου (αμεσα ή μεσομακροπροθεσμα).....

Φτανει το μισος προς τους πιο αδυναμους απο εμας, φτανει η ζηλια για τους "και καλα" πιο επιτυχημενους απο εμας...φτανουν τα λαδωματα και τα ρουσφετια, φτανει η δωροληψια στο χωρο εργασιας, φτανουν τα αυθαιρετα, φτανουν τα μπινελικια στα φαναρια, φτανουν οι πισωπλατες μαχαιριες στους συναδελφους, φτανουν οι ρουφιανιες στις αρχες των "ανταγωνιστων" μας, φτανει το ψεμα προς τη γυναικα μας, τους φιλους μας και τα παιδια μας...

φτανει πια ολη αυτη η παρακμη....

Και δεν ειναι δυσκολο να βαλουμε την ηθικη στην καθημερινοτητα μας....
την ηθικη του ανθρωπου που αγαπαει τους γυρω του, οχι την ηθικη του Πατακου.....

και οταν η πλειοψηφια θα λειτουργει ετσι θα εχουμε ηδη αρχισει να καταλαβαινουμε οτι κατι αλλαζει, θα αρχισει να αλλαζει ως δια μαγειας η ιδια η κοινωνια....αφου η κοινωνια δεν ειναι κατι ξενο απο εμας.

Σε ολα αυτα δεν ειναι δυνατον να ειμαι απεναντι με οποιονδηποτε (περα απο ιδεοληψιες και πολιτικες πεποιθησεις) παρα μονο με οσους βολευονται να λειτουργουν σε αυτο το σαπιο συστημα....

Απάντηση με παράθεση