Απάντηση: Αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα
Αρνουμαι χρονια τωρα να αφησω εστω κι ενα ευρω στο κρατος του Ισραηλ, οχι γιατι εχω προβλημα με την θρησκεια και τις αρχαιες παραδοσεις τους αλλα γιατι οι κυβερνησεις που εκλεγει ενα κομματι του λαου τους ειναι βαθια μιλιταριστικες...
εχω εκπαιδευσει πολλους ισραηλινους πολιτες και εχω ακουσει ποικιλες πολιτικες θεσεις, αλλα χρονια τωρα η επισημη ισραηλινη πολιτικη ειναι βαμμενη με ΠΟΛΥ αιμα...
αυτο το αιμα δεν το θελω στα χερια μου...
Προ 1,5 χρονου ειχα μιλησει με τον υπευθυνο πωλησεων της EL AL, οταν αυτος προσπαθησε να με πεισει να ενταξω το Eilat στους προορισμους μου...
Προσπαθησα ευγενικα να του εξηγησω οτι δεν επιθυμω οποιαδηποτε συναλλαγη με το κρατος του Ισραηλ για αυτον κι εκεινο το λογο...και οτι μεχρι να αλλαξει το Ισραηλ τις πρακτικες του προς τη διεθνη κοινοτητα, δεν προκειται να ταξιδεψω , ποσο μαλλον να στειλω καποιον, στο Ισραηλ...
Στην ιδια "μαυρη" λιστα ειναι προφανως το Σουδαν (βλ. Νταρφουρ), Βιρμανια και η Σαουδικη Αραβια , μερικες χωρες που μου ερχονται γρηγορα στο μυαλο μου!
Δεν ξερω αν η μεμονωμενη σταση μου μπορει να προκαλεσει ιδρωτα στο αυτι τους, αλλα ξερω οτι οταν η διεθνης κοινοτητα, δηλαδη εγω κι εσυ που διαβαζεις αυτες τις γραμμες, σκληρηνει λιγο την σταση της, πολλα μπορουν να αλλαξουν, κατι που αλλωστε αποδυνκειει η ιστορια...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ : 31-05-10 στις 15:28.
|