Παλληκάρια,
χρησιμοποιώ εδω και χρόνια την "γούρνα" με ροδάκια από το ΙΚΕΑ.
Τον προβληματισμό με τις βάνες δεν τον καταλαβαίνω !
Οταν γεμίζει νερό, είναι ασήκωτη η γούρνα. Και ποιός είπε να την σηκώσεις ? Πλένεις τα υλικά, τα βγάζεις, τα απλώνεις και τα πχ 100 λίτρα νερό που έχει η γούρνα, τα αδειάζεις με τον εξής ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ τρόπο:
την ανασηκώνεις μονόπατα, αρχίζει και αδειάζει το νερό και σιγά σιγά τη φέρνεις ... τούμπα !

Τόσο απλό...
Όταν στεγνώσουν τα υλικά στο μπουγαδόσχοινο (πήρα ένα με ενίσχυση από ατσάλι), έχει στεγνώσει και η γούρνα, τα βάζεις τα υλικά μέσα και τα φορτώνεις όλα όπως είναι στο αυτοκίνητο. Ξαναλέω, την χρησιμοποιω την συγκεκριμένη εδώ και χρόνια !
Αν θες και μια συμβουλή, γύρνα τα ροδάκια έτσι ώστε να σε βολεύει να την φορτώνεις στο αυτοκίνητο. Εγω τα έγω γυρισμένα κάθετα στον άξονα της μεγάλης διάστασης.
Υ.Γ. Και κάτι ακόμα.
1. ΔΕΝ την τρυπάω, γιατί ΜΕΤΑ την κατάδυση βάζω τα εντελώς βρεγμένα πράγματα μεσα στο αυτοκίνητο και είναι 100% στεγανή
2. ΔΕΝ βάζω βάνα, γιατί κάποια υλικά όπως πχ τα μποτάκια ή η νεοπρέν μαζεύουν άμμο, πτεραδάκια και άλλα υλικά, που αυτά σίγουρα ή θα βουλώσουν τη βάνα-βρυσάκι ή θα την καταστερύψουν σιγά-σιγά.
3. ΔΕΝ θέλω βάνα ή τάπα ή οτιδήποτε άλλο, γιατί θα μένει πάντα νερό μέσα στην γούρνα (αν βάλεις βάνα με σπείρωμα, θα απέχει από το δάπεδο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσο το παξιμάδι που "κοντράρει")
Ενα ανασήκωμα, ξεκινά και φεύγει το νερό, και την αδειάζεις 100%
