Deep Rhodos γεια σου και από μένα.
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη συζήτηση, στην οποία ομολογώ η γνώμη μου διχάστηκε κάμποσες φορές, οπότε και καταλαβαινω τη δύσκολη θέση τη δική σου ή οποιουδήποτε πάροχου.
Δυστυχώς έχουμε δει κι εμείς ως πελάτες διάφορα, ειδικά όσοι έχουμε μάθει να κάνουμε μια βουτιά πληρώνοντας μόνο την αξία του αέρα μας... κι έτσι όταν βρισκομαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε αδρά για μια συνοδευόμενη βουτιά που -συνήθως- δεν μας αρέσει, νιώθουμε όλο το ελληνικό μεγαλείο της τουριστικής "ανάπτυξης" στο πετσί των οπισθίων μας
Θέλω να σου πω ότι εκτιμώ τους προβληματισμούς σου και ότι ούτε κι εγώ θα νοίκιαζα αν ήταν στο χέρι μου σε ανθρώπους των οποίων γνωριζω το ασύμβατο ποιόν τους... αλλά μια που γενικά είσαι άνθρωπος ανοικτός που συζητάει, ψάχνεται και αλλάζει γνώμη όταν πείθεται, θα ήθελα κι εγώ μαζι με τους υπόλοιπους σχολιαστές αυτού του θρεντ, να σου θυμίσω να έχεις στο μυαλό σου και μια κατηγορία δυτών που βουτούν χρόνια και είναι πλέον αρκετά έμπειροι, αυτόνομοι και αυτάρκεις, ώστε δικαίως να προτιμούν να βουτούν ασυνόδευτοι παρά να επαναλαμβάνουν βουτιές σχολείων στις διακοπές τους. Είμαι σίγουρη ότι αν το σκεφτείς, θα βρεις μια δίκαιη λύση και γι' αυτή την κατηγορία.
Ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσεις αυτούς τους δύτες πάντως, αν κρίνω από τον εαυτό μου τουλάχιστον, είναι να έχεις να τους προτείνεις όμορφα μέρη με σκάφος. Αν μπαίνοντας στο καταδυτικό σου έχεις να μου δείξεις όμορφες φωτό από τα σάιτ σου, το πιο πιθανό είναι ότι θα θέλω να έρθω μαζί σου για να τα δω κι εγώ. Αν μάλιστα η τιμή σου είναι λογική, το πιο πιθανό είναι ότι θα έρθω και θα ξαναέρθω και θα αφήσω τις βουτιές από ακτή για όταν η τσέπη μου αρχισει να διαμαρτύρεται. Το πιο σημαντικό άλλωστε είναι να γυρίσω στην έδρα μου και να πω πόσο όμορφα πέρασα στο νησί, τι ωραίες βουτιές έκανα και πόσο καλό καταδυτικό βρήκα εκεί να με υποστηρίξει. Έτσι μονάχα χτίζονται τα ονόματα στο χώρο, αργά, σταθερά και με προσπάθεια.
Καλή σου συνέχεια, και καλές δουλειές στην όμορφη Ρόδο!
