Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Sandeman
Όσο για την άλλη.. Πολλά κοράλια (εξά- και οκτό-) ακούω για τον κορινθιακό και αυτό το ζώο με έβαλε σε σκέψεις... Είναι μικρή ανεμώνη? (αυτές σαν την Αnemonia viridis) ή κάτι άλλο?
Η μικρή φωτό παρουσιάζει κενό χώρο στα αριστερά της για να χωράνε τα εικονίδια σε σκούρο φόντο. Την έχω στο φόντο. Στην άκρη διακρίνεται ακόμα ένα ίδιο αλλά "κλειστό".Όσο για την ανταλλαγή, δεν το κατάλαβα αυτό που είπες, αλλά για τις μπύρες είμαι μέσα 
|
Sandeman, μια που δεν κάνουμε και μαθήματα ταξινομικής εδώ πέρα, εμένα δε θα με χάλαγε καθόλου να πεις το κιτρινάκι σου ανεμώνη. Στην πραγματικότητα είναι ένα εξακοράλλιο, δλδ ένας πολύποδας (μια μικρή ανεμώνη δλδ

) η διαφορά του οποίου με τις κλασικές ανεμώνες τύπου Aiptasia είναι ότι μπορεί και χτίζει γύρω του ένα προστατευτικό ασβεστολιθικό περίβλημα. Όλα τα γνωστά μας σκληρά κοράλλια (ή πετροκόραλλα ή σκληρακτίνια) έχουν αυτή την ιδιότητα, για την οποία και φημίζονται ιδιαίτερα τα αποικιακά κοράλλια των τροπικών που πετραδάκι-πετραδάκι χτίζουν ολόκληρους υφάλους, ενίοτε κι ολόκληρα νησιά.
Το κοραλλάκι σου δεν θα το έλεγα ακριβώς σπάνιο αν και πρέπει κανείς να το ψάξει σε σπηλίτσες μάλλον γιατί δεν πολυαγαπάει τα καλά φωτισμένα νερά. Θα μπορούσε να μπερδευτεί και με άλλα είδη (ειδικά από τύπους σαν και μένα που δεν βλέπουν την τύφλα τους τελευταία λόγω εκτεταμένης διακοποστερήσεως

) αλλά πιστεύω ότι στη φωτό σου διακρίνεται μια (πανέμορφη)
Leptopsammia pruvoti.