Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-01-11, 21:51
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: O μύθος του Γκλέτσου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
το προβλημα εγκειται στο οτι ουτε εγω, αλλα ουτε εσυ, κανουμε οτιδηποτε για να εναντιωθουμε σε ολο αυτο που συμβαινει...

ειμαστε πολυ "απασχολημενοι"...
Θα μπορούσα να ψάξω για επιχειρήματα "να μας υποστηρίξω"
αλλά δε θα το κάνω γιατί πιστεύω πως έχεις απόλυτο δίκιο

Πιθανώς έχουμε χάσει την ισορροπία μεταξύ σκέψης και δράσης = πολύ ανάλυση, ελάχιστη δράση
ή μπορεί πιο απλά να έχουμε μεγαλώσει: δεν ξέρω και πολλές επαναστάσεις που να βασίστηκαν σε μέσο όρο 35+
(είδες τι καλός που είμαι μαζί σου, δε σε έβαλα στην ηλικία μου, δεν είπα 45+ )
Αντίθετα ξέρω αρκετές επαναστάσεις που ξεπουλήθηκαν και χειραγωγήθηκαν μετά από ηλικιωμένους και "σοφούς" ηγέτες...

Αν υποψιαστώ βέβαια ότι πρέπει να γίνουμε όλοι Γκλέτσοι για να γίνει η επανάσταση και να αλλάξει κάτι,
τότε προτιμάω να μη ζήσω στην Ελλάδα της μετα-επαναστατικής περιόδου

Ελπίζω τουλάχιστον, ότι ανάμεσα στο "πολύ απασχολημένοι" που λες και στις άχρηστες ιντερνετικές αμπελοφιλοσοφίες -άνευ δράσεων- που αραδιάζουμε εδώ, ίσως εξακολουθούμε με κάποιο τρόπο να είμαστε χρήσιμοι σ' αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και σ' αυτό που θα συμβεί σε λίγο...

Δεν ξέρεις ποτέ ποιανών τα πνεύματα και τι είδους πνεύματα αφυπνίζει μια συζήτηση...

...κι αυτό που σίγουρα δεν μπορείς να προβλέψεις ούτε εσύ ούτε κι εγώ, είναι το πώς τελικά θα αντιδράσουμε (ακόμα κι εμείς που είμαστε μεγαλύτεροι και πιο δυσκίνητοι) αν φτάσουν τα πράγματα στο αμήν και ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους

Όχι ότι διαβλέπω καμμιά ελπίδα επαναστατικών μεταρυθμίσεων...
Το βόλεμα στην κατά μόνας ανάλωση και κατανάλωση αγαθών (ή απλά στην επιθυμία τους πλέον) έχει κάνει καλή δουλειά και μας έχει κάνει όλους μαλθακούς όσο δεν παίρνει.

Αλλά σε μια εποχή που όλο και περισσότερος κόσμος στερείται μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής, ακούω που και που αν αφουγκραστώ κάτι που μοιάζει μ' ένα καζάνι που βράζει...