Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-02-11, 15:30
digibill digibill is offline

Περιοχή: Αχαρναί
Απάντηση: Κατάδυση και υψόμετρο

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο apeiranthos Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ για το μπανάκι στην παραλία και για παραμονή στο επίπεδο
της θάλασσας 2-3 ώρες τουλάχιστον μετά από κατάδυση, αλλά
μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τους περισσότερο συντηρητικούς
πίνακες του Max Hahn που είναι έως και για 700 μέτρα υψόμετρο.

Εννοείται ότι οι 2-3 ώρες στην επιφάνεια είναι το καλύτερο ακόμα
και με τη χρήση των πινάκων του Hahn.
Όπως επίσης εννοείται ότι αν μπείς σε διαδικασία αποσυμπιέσεων
οι χρόνοι σου στην επιφάνεια της θάλασσας
πριν ανέβεις σε υψόμετρο, θα πρέπει να αυξηθούν κατά πολύ.
Για να λύσω μια απορία μου: οι πίνακες του Hahn, όποια κατάδυση πραγματοποιηθεί μεταξύ 0 και 700 μέτρων υψόμετρο, την θεωρούν όμοια; Δηλαδή, αν ακολουθήσω τους πίνακες του Hahn κάνοντας μια κατάδυση στα πχ -20 μέτρα στην θάλασσα, μπορώ έπειτα (πάντα κατά τον Hahn Deco 2000) να ανέβω στα 500 μέτρα χωρίς πρόβλημα;

Το θέμα της ανόδου σε υψόμετρο μετά την κατάδυση αρχίζει να με απασχολεί, γιατί συνειδητοποιώ ότι γενικά κινούμαι σε υψόμετρα στην καθημερινότητά μου (το σπίτι μου είναι στα 115 μέτρα, το πατρικό μου που επισκέπτομαι συχνά - πυκνά στα ~330 μέτρα, η πόλη που μένω -Μενίδι- και όπου μετακινούμαι για διάφορες δουλειές εκτείνεται από τα ~100 εώς τα ~350 μέτρα και φυσικά η δουλειά μου -πυροσβέστης- όπου ειδικά το καλοκαίρι κινούμαι συνήθως σε υψόμετρα ~150-500 μέτρα.....)

Προσωπικά βουτάω με το suunto vyper και backup τους πίνακες της padi. Συνήθως οι βουτιές μου φτάνουν μέχρι τα -20 το πολύ (πολύ πιο σπάνια πάω παρακάτω). Με βάση το air RDP της padi, ακόμη και οριακές ομάδες αζώτου μετά από διάστημα επιφανείας ~2,5 - 3 ωρών γίνονται Α. Αυτό μπορεί σημαίνει ότι με μια "στάση" μετά την βουτιά στο επίπεδο της θάλασσας για ένα τριωράκι, είμαι -θεωρητικά πάντα- καλυμμένος για τα υψόμετρα που ανέφερα;
Απάντηση με παράθεση