Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 22-02-11, 17:19
Το avatar του χρήστη Μπλε
Μπλε Μπλε is offline
 
Εγγραφή: 29-01-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 1.479
Απάντηση: Κάθε ενημέρωση ευπρόσδεκτη.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΡΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
•Εκ μέρους του συλλόγου ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
• Με όλο το σεβασμό στη διαφοροποίηση της οπτικής γωνίας με την οποία αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τα της θάλασσας ως υποβρύχιοι ψαροκυνηγοί και αυτοδύτες θεωρούμε ότι πρέπει να απευθυνθούμε και προς εσάς στην αναζήτησή μας .
• Εμμένουμε στην θέση ότι σαν ψαροκυνηγοί ΔΕΝ κάνουμε ζημία στη θάλασσα, ΔΕΝ θα εξοντώσουμε ή έστω θα μειώσουμε την ιχθυοπανίδα της πατρίδας μας,ΔΕΝ θα υποβαθμίσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες εμπλεκομένων, είναι φανερό λοιπόν ότι πρέπει να διεκδικήσουμε την απενοχοποίηση και να μην αρκεστούμε σε παθητική άμυνα αλλά με εφόδια τη γνώση των καθημερινώς τεκταινόμενων στα νερά μας και των εγκλημάτων που συντελούνται όσον αφορά στην ιχθυοπανίδα αλλά και το θαλάσσιο περιβάλλον γενικότερα να συγκεντρώσουμε όσο υλικό μπορούμε ώστε την επόμενη φορά που θα βρεθούμε στο τραπέζι (βλ. και δικαστήριο)να μπορούμε να διαφωτίσουμε με ΄΄σκληρά στοιχεία΄΄ τους αδαείς και ευκόλως υπογράφοντες γιά το τι ,τις και πόσο πταίει.

•Θερμή παράκληση λοιπόν προς όλους εσάς που ποικιλοτρόπως είτε έστω εν μέρει δηλώσατε τη συμπαράστασή σας είτε αντιτίθεστε στην προσπάθεια που κάνουμε :
Εάν έχετε υπόψη σας ή στα χέρια σας ή έστω έχετε ακούσει για κάποια επίσημη, επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη που να αναφέρεται, να υποστηρίζει , να αποδεικνύει ότι το υποβρύχιο ψάρεμα στον οποιονδήποτε βαθμό συντέλεσε ή επέφερε τη μείωση κάποιου, έστω ενός, είδους ψαριού ή επέδρασε ανασταλτικά στην αναπαραγωγική του διαδικασία ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο βλάπτει και υποβαθμίζει το θαλάσσιο περιβάλλον, δώστε μας ή γνωρίστε μας την συγκεκριμένη μελέτη ή την πηγή της.
Κύριε Αθανασιάδη και υπόλοιποι φίλοι υποβρύχιοι κυνηγοί του συλλόγου Τρίτωνες Κατερίνης,

εάν πιστεύετε ότι, απουσία οποιαδήποτε επιστημονικά τεκμηριωμένης μελέτης που αποδεικνύει ότι η αφαιρετική δραστηριότητα του υποβρύχιου κυνηγιού όπως εξασκείταιστις θάλασσές μας ΔΕΝ υποβαθμίζει το θαλάσσιο περιβάλλον και συγκεκριμένα την αφθονία και την ποικιλία των ψαριών και κατά συνέπεια και την ολοκληρωμένη καλή λειτουργία του παράκτιου οικοσυστήματος, μπορείτε να θεωρείτε την δραστηριότητά σας αθώα, κάνετε μεγάλο λάθος. Πόσο μάλιστα όταν αυτή η δραστηριότητα (όταν διενεργείται νόμιμα) αποτελεί αποκλειστικά και μόνο τρόπο ψυχαγωγίας μερίδας πολιτών και δεν εξυπηρετεί κάποιο κοινό όφελος.

Να σας ενημερώσω λοιπόν για την Αρχή της Προφύλαξης, που όπως θα πληροφορηθείτε πλέον και στα ελληνικά από την επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί επικυρωμένο νομικό κείμενο που διέπει τη λειτουργία και τη θέσπιση νόμων στα κράτη-μέλη της σε σχέση με την προστασία των καταναλωτών, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Παράθεση:
Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με το δίλημμα της επίτευξης ισορροπίας μεταξύ, αφενός, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των ατόμων, της βιομηχανίας και των οργανώσεων και, αφετέρου, της ανάγκης να μειωθεί ή να εξαλειφθεί ο κίνδυνος δυσμενών αποτελεσμάτων για το περιβάλλον ή την υγεία.

Η εξεύρεση της σωστής ισορροπίας ώστε να μπορέσουν να ληφθούν αποφάσεις ανάλογες με τον κίνδυνο, μη εισάγουσες διακρίσεις, διαφανείς και συνεπείς, οι οποίες ταυτόχρονα να διασφαλίζουν το επιδιωκόμενο επίπεδο προστασίας, απαιτεί μια δομημένη διαδικασία για τη λήψη αποφάσεων συνοδεία λεπτομερών επιστημονικών και άλλων αντικειμενικών πληροφοριών. Η δομή αυτή παρέχεται από τα τρία συστατικά στοιχεία της ανάλυσης κινδύνων: την αξιολόγηση του κινδύνου, την επιλογή της στρατηγικής για τη διαχείριση του κινδύνου και την κοινοποίηση του κινδύνου.

Κάθε αξιολόγηση κινδύνου πρέπει να βασίζεται στο υπάρχον σώμα των επιστημονικών και στατιστικών δεδομένων. Συνήθως οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται όταν υπάρχουν επαρκείς διαθέσιμες πληροφορίες για τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα αλλά σε άλλες περιστάσεις μπορεί να εκλείπουν ορισμένα δεδομένα.

Το εάν θα γίνει ή όχι προσφυγή στην αρχή της προφύλαξης είναι μια απόφαση η οποία λαμβάνεται υπό συνθήκες όπου οι επιστημονικές πληροφορίες είναι ανεπαρκείς, μη καταληκτικές ή αβέβαιες και όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ενδεχόμενα αποτελέσματα για το περιβάλλον ή την υγεία του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών είναι δυνάμει επικίνδυνα και ασυνεπή με το επιδιωκόμενο επίπεδο προστασίας.
Τα... "σκληρά στοιχεία" που θα πρέπει να ανακαλύψετε λοιπόν, όπως διαφαίνεται, είναι καλά τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες που θα αποδεικνύουν την αθωότητα της δραστηριότητάς σας και όχι το αντίστροφο!

Η πράξη και η εμπειρία τόσο στις άλλες Μεσογειακές χώρες όσο και σε υπόλοιπο τον πλανήτη όπου θεσπίζονται μέτρα περιορισμού της αλιείας με στόχο την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και της καλής λειτουργίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος έχει δείξει όλα αυτά που πεισματικά αρνείστε να παραδεχτείτε. Με την ευκαιρία αυτή που μου δίνετε, θα φροντίσω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσω τα στοιχεία αυτά και να σας τα παραθέσω, μαζί με μια δική μου σύνθεση - επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς/υπουργεία και τις εφημερίδες για τη γνωστοποίηση τους στο ευρύ κοινό που δε διαβάζει το παρόν φόρουμ.

Κύριοι, κανείς δεν σας κατηγόρησε για όλη την κατάντια στην οποία βυθίζεται συστηματικά το θαλάσσιο περιβάλλον στη χώρα μας. Ωστόσο, η από κεκτημένη ταχύτητα (ελπίζω) συστηματική υπεράσπιση των από παλιά κεκτημένων συμφερόντων σας έναντι του δημόσιου συμφέροντος, χωρίς καν τη διάθεση για αυτοκριτική και αυτοπεριορισμό, να ξέρετε ότι είναι τουλάχιστον προκλητική.

Δε σκοπεύω να κάνω δημόσιο διάλογο πάνω στο θέμα γιατί υποψιάζομαι την κατάληξή του. Θα τοποθετηθώ ξανά όταν έχω πλέον ολοκληρώσει τη συλλογή των μελετών που ζητήσατε.
__________________
The sea needs a break, NOT a break into! Put an END in OVERFISHING!
Απάντηση με παράθεση