Κάτι παρόποιο σκεφτόμουν την Παρασκευή το βράδυ διαβάζοντας μια συζήτηση στο Decostop για το καινούριο μπιχλιμπίδι
Liquivision X1 που φαίνεται να ταράζει τα νέρά στον χώρο.
Το βασικό πρόβλημα που έβρισκα στα DC που δεχονται και μίγματα Trimix είναι ότι οι αλγόριθμοί τους είναι διαφορετικοί απο αυτούς που χρησιμοποιώ για να προγραμματίζω τις βουτιές μου. Φαίνετια ότι αυτό το θέμα λύνεται

με το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Απο την άλλη, έχεις απόλυτο δίκιο ότι οι πίνακες και το απλό ρολόι σε κάνουν πιο πειθαρχειμένο σαν δύτη μιας και μαθαίνεις να μην ξεπερνάς το βάθος που έχεις βάλει στόχο και τον χρόνο παραμονής σου. Το μόνο ( ; ; ) μειονέκτημα που βρήσκουν αρκετοί σε αυτό είναι η έλλειψη ελαστικότητας... και αν δεν πάω στα 70 που έχω προγραμματίσει και πάω στα 60 τι κάνω;;
Βέβαια και στο παραπάνω έχει βρεθεί η λύση απο την DIR φιλοσοφία με το Ratio Deco, το οποίο όμως απαιτεί συγκεκριμένα αέρια. Σημαντικό για εμένα είναι να μην αλλάξει η φιλοδοφία που βουτάμε μόνο και μόνο επειδή έχουμε ένα μηχάνημα στο χέρι μας... και καλά εάν πάθει εμπλοκή στα 30μ, εάν πάθει όμως στα 80 και έχουμε βασιστεί σε αυτό γιατί άλλαξε το πρόγραμμα της βουτιάς τι κάνουμε;
Προσωπικά μιλώντας, δεν νομίζω να έδινα 1000 Ευρώ για το VR3 ή το HS Explorer ή κάποιο αντίστοιχο μιας και δεν μου περισεύουν, αλλά ίσως δώσω για το Liquidvision X1 ή το καινούριο Shearwater. Και εάν σκεφτούμε ότι πολλοί δύτες δίνουν κοντά στα 1000 Ευρώ για ένα D9 που να τους λέει και πόσο αέρα έχουν στις μπουκάλες τους, το παραπάνω κόστος δεν το βρήσκω υπερβολικό για κάποιον που θέλει να κάνει "Technical" βουτιές.
Πιστεύω ότι με την εξέλιξη της τεχνολογιάς, τα DC θα εξελιχθούν και άλλο και θα καλύψουν όλες τις ανάγκες