Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-12-11, 11:47
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Απάντηση: ΟΥΚ και η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο RNA Εμφάνιση μηνυμάτων

Εάν κάτι κινδυνεύει να καταστρέψει την ιδέα μίας ενωμένης Ευρώπης, είναι αυτή η έξαρση άκρατου εθνικισμού απ΄ όλες τις πλευρές και σε κάθε της μορφή, καθώς και τα επιμέρους εθνικά, συμφέροντα που εξυπηρετεί, που δυστυχώς έρχονται πάνω από το κοινό συμφέρον… αυτό της ευημερίας των λαών που απαρτίζουν την Γηραιά Ήπειρο. Και το συμφέρον αυτό είναι ανεξάρτητο με τον θεό που πιστεύουν, την γλώσσα που μιλούν και το γεωγραφικό διαμέρισμα που προς στιγμή καταλαμβάνουν.
Εξυπηρετεί όντως επιμέρους εθνικά συμφέροντα ο άκρατος εθνικισμός; Αυτό που έχω δει να εξυπηρετει ο εθνικισμός με τις φωνές για το έθνος, τους προγόνους, την τιμή κτλ κτλ. είναι συγκεκριμένα προσωπικά, ιδιωτικά συμφέροντα και τίποτα άλλο.

Μου κάνει πάντως έκπληξη ότι δεν ομολογήσαν την πράξη τους. Απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon Εμφάνιση μηνυμάτων
*) Είναι σχετικά γνωστό ότι το λήμμα "αλήθεια" προέρχεται από το ρήμα "λανθάνειν" (= σε λανθάνουσα κατάσταση) το οποίο φέρνει, με το στερητικό "α", στο φως το "αντικείμενο" το οποίο γίνεται πλέον φανερό. Δεν είναι δικιά μου διαπίστωση αλλά του αμφιλεγόμενου Heidegger όπως αυτή αναφέρεται στις γενικές του θέσεις.
Δεν θα μας πει ο ΞΕΝΟΣ για την γλώσσα ΜΑΣ. Εδώ είναι Ελλάδα. ΟΥΣΤ
Απάντηση με παράθεση