Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο YAN
Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που το backplate πρέπει να είναι βαρύ ή ελαφρύ?
Υπάρχουν αλουμινίου, που ζυγίζουν περίπου ένα κιλό, υπάρχει η συνηθισμένη έκδοση των 2.5-2.7 κιλών, υπάρχουν τα πιο βαριά, και υπάρχει και η λύση του DIY backplate με ό,τι βάρος θέλουμε.
|
Προσωπικα
ΔΕΝ βρισκω καποιο λογο για τον οποιο θα πρεπει να αναζητησω καποιο Backplate διαφορετικου βαρους/ DIY, απο αυτα που ''παιζουν'' οι γνωστες-αγνωστες εταιριες καταδυτικου εξοπλισμου.....
Προσωπικα εχω ενα ατσαλινο της OMS, βαρους 5.5lb περιπου δηλ 2.5 Kg.....
Παράθεση:
Είναι καλύτερα ένα βαρύτερο plate ή ένα ελαφρύ ώστε να διατηρήσουμε κιλά στη ζώνη βαρών?
Ή μήπως είναι καλύτερα να υπάρχει ένα συνηθισμένο με δυνατότητα προσθήκης v-weight (ή αντίστοιχου) όταν χρειάζεται?
|
Εγω τουλαχιστον βρηκα σχετικα προσφατα πως η χρηση του ''κλασικου'' backplate μου σε συνδιασμο με ενα V-weight (και ανευ χρησης ζωνης βαρων) ειχε ως αποτελεσμα την μ ε τ α τ ο π ι σ η του κεντρου βαρους του ολου συστηματος σε αντικειμενικα καλυτερο σημειο και αντικειμενικα την καλυτερευση των χαρακτηριστικων της υποβρυχιας ισορροπιας μου.....
Παράθεση:
|
Επίσης, από την στιγμή που έχουμε backplate, η ζώνη βαρών χρειάζεται? Πρέπει να φροντίσουμε δηλαδή ώστε να υπάρχει με 2-3 κιλά έτσι κι αλλιώς?
|
Εαν δεν γινει χρηση v-weights και DIY backplate μεγαλου βαρους NAI χρειαζεται.....(χμμμ, δυσκολη ερωτηση...)