Παράθεση:
Είναι μεγάλη υπόθεση στη διάρκεια περιστατικού όπου ο σύντροφός μας έχει μείνει από αέρα και προφανώς είναι και λίγο πανικόβλητος να μπορούμε να τον κοιτάμε στα μάτια. Όσες φορές χρειάστηκε να κάνω air-sharing με άτομο που δεν το πολυγνώριζα (βουτιές "αναψυχής") τα πράγματα ήταν μάλλον ζόρικα με το απλό χταπόδι: άβολη στάση, δυσκολία στην επικοινωνία, προβλήματα στην πλευστότητα (αν π.χ. ο πανικοβλημένος δύτης αποφασίσει να φύγει πάνω τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα χωρίς οπτική επαφή).
|
Δηλαδη εχεις πιο καλη οπτικη επαφη οταν ο αλλος παρει το διμετρο σωληνα παρα οταν παρει το χταποδι , ερθετε αντικρυστα κρατιεστε απο το μπρατσο και αναδυεστε??? (ξερεις αυτα που μαθαμε στο open water)
Παράθεση:
Θα έχεις παρατηρήσει ότι σε περίπτωση ανάγκης, οι δύο δύτες είναι αναγκασμένοι να έρθουν σε ... στενές επαφές ώστε να μπορύν να αναπνέουν και οι δύο. Δεν το συζητάω να κολυμπήσουν και δυο ταυτόχρονα.. εκεί πρέπει να είναι σε πλάγια θέση και να κοιτάζει ο ένας τον άλλο (και κανένας το προς τα πού πάμε) Στα 5μ που γίνονται οι ασκήσεις δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα, αλλά κάντο απο τα 30μ.
|
Θανο αρχικα γιατι να κολυμπησουν? Αμα μεινει το ζευγαρι απο αερα παμε πανω. Αν τωρα ειστε καπου χωμενοι και δεν μπορειτε να βγειτε και οι δυο μαζι... sorry αλλα καλα να παθετε αυτο δεν ειναι καταδυση αναψυχης.
Δοκιμασε παντως και το εξης αντι να κολυμπατε σε πλαγια θεση αφου το ζευγαρι σου παρει το εφεδρικο σου β σταδιο ερχεσται και οι δυο οριζοντια στο νερο με τον δυτη που χρησιμοποιει το χταποδι απο την δεξια σου πλευρα ελαχιστα πιο πανω και πιο πισω απο σενα και κολυμπατε μια χαρα και βλεπετε που πατε.
Τι σημασια εχουν τα μετρα μπορει να σου τυχει στα 5 με τετοιες συνθηκες που ειναι χειροτερα απο το να σου τυχει στα 30.
Παράθεση:
Κάτι που δουλεύει πολύ καλά στις τεχνικές καταδύσεις, σίγουρα θα δουλεύει 1000% στις rec, οπότε το ζήτημα είναι εάν σου φαίνεται too much. Αυτό λύνεται εάν βουτάς με δύτες με το ίδιο set-up που δεν σε βλέπουν σαν εξωγήινο
|
Γιατι δηλαδη για μια απλη καταδυση αναψυχης να μην μπορω να βουταω με οποιονδηποτε εχει απλα την εκπαιδευση για να καταδυεται. Και τελικα δεν παιρνεις αγνωστο ζευγαρι με μικρη εμπειρια και βασικη εκπαιδευση για να πας στην πρωτη σας βουτια στα 30+. Τουλαχιστον εγω δεν το κανω.
Βρε μηπως αυτο φταιει που εχω short buddie list
Παράθεση:
Πολλές φορές τα "χταπόδια" δεν είναι και τόσο καλής ποιότητας και δυστυχώς ούτε και τα συντηρούμε σωστα. Υπάρχει μια σχετική μελέτη αλλά δεν την έχω τώρα μαζί μου. Η λογική του δίνω απο τον σωλήνα που αναπνέω βασίζεται στο γεγονός ότι ο δύτης που έχει ανάγκη θα είναι αυτός που θα έχει το άγχος και θα θέλει να πάρει αμέσως αέρα... του δίνουμε λοιπόν τον δικό μας ρυθμιστή (που ξέρουμε ότι δουλευει και είναι καλής "ποιότητας" και εμείς πέρνουμε απο τον δικό μας εφεδρικό.
|
Nαι αλλα εδω λεμε για την σωληνα που στην ακρη της υπαρχει ο ρυθμιστης. Αν ειναι καλος ή κακος ο εφεδρικος ρυθμιστης ειναι αλλο θεμα.
Ετσι και αλλιως αν ο αλλος ειναι υπο καθεστως πανικου σε πολυ λιγο χρονο θα τραβας και εσυ αερα σαν τρελλος οποτε καλυτερα να εχεις επενδυσει σε καλο εφεδρικο δευτερο σταδιο απο την αρχη και να το συντηρεις οπως πρεπει.
Και τελικα ο διμετρος σωληνας δεν επιβαρυνει τον ρυθμιστη αφου δημιουργει μεγαλυτερους νεκρους χωρους?
Παράθεση:
Nope!
Στην περίπτωση με L/H ο δύτης που αντιμετωπίσει το δυσλειτουργικό 2ο στάδιο, δεν είναι ο δύτης που έχει άμεσα ανάγκη από αέριο.
You wrote:"(ειναι σκασμενος θυμησου)"
Σημαντικό νομίζω.
|
Oτι και να γινει δυο τζουρες ο ρυθμιστης θα σου δωσει και αν τελικα ο Μερφυ ειναι στην περιοχη τι να βαλει το χερακι του τωρα τι σε 30 sec.
Στο τελος ενας απο τους δυο θα μεινει απο αερα. Βack to square one
KISS
Δεν βλεπω και τον Δελβερουδη πουθενα να υποστηριξει