Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου
Έχω δικό μου μυαλό που κρίνει με τη δική του λογική. Δεν υιοθετώ καμία θεωρεία αυτούσια και χωρίς να τη φιλτράρω και χωρίς να πειστώ ότι μια τακτική υπερέχει για τον X Ψ λόγο. Αποδεκτό λόγο όμως!
|
Good! Αυτό κάνουμε όλοι (ή αυτό μας αρέσει να προσπαθούμε να κάνουμε ή να λέμε ότι κάνουμε).
Μέχρις στιγμής τα επιχειρήματα της πλευράς του s/h περιορίζονται στο ότι το l/h δεν είναι απαραίτητο στην sport κατάδυση.
Προφανώς. Αν ήταν απαραίτητο δεν θα το συζητούσαμε.
Το μόνο επιχείρημα που βρήκα και είναι
υπέρ του s/h και όχι
κατά του l/h, είναι το ότι με το short, έρχεσαι σε τέτοια απόσταση που να μπορείς να ελέγχεις τον πανικοβλημένο (πιθανώς) δύτη. Μα και με το άλλο, το κακό, το long μπορείς να το κάνεις αυτό.
Όταν έχεις να κάνεις με πανικοβλημένο δύτη, το τελευταίο ίσως που θα απασχολήσει, είναι το αν υπάρχει long ή short hose. Αυτό που σε νοιάζει είναι να βοηθήσεις τον συνάδελφο σου χωρίς να θυσιάσεις τον εαυτό σου (βλ. Ποστ Χρήστου για περαιτέρω).
Επίσης, προτιμώ να αναδύομαι οριζοντιωμένος και βρίσκω σημαντικούς λόγους για να το κάνω αυτό (άλλου παπά ευαγγέλιο).
Δεν νομίζω ότι έγραψε κανείς ότι κάποιος με παραδοσιακό εξοπλισμό θα αποτύχει να βοηθήσει. Απλώς, έχοντας δοκιμάσει και τα δύο setup, όχι σε ακραίες καταστάσεις (η μία μάλιστα είναι πολύ πρόσφατη και αποτέλεσε την αφορμή για το thread), νομίζω πως το l/h είναι πιο εύκολο = άνετο + ξεκούραστο).
Y