Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-04-13, 21:50
Το avatar του χρήστη AetosJM
AetosJM AetosJM is offline

Περιοχή: Athens, Greece
Απάντηση: μηχανοτρατα επιασε φτερο μαχητικου αεροπλανου σημερα στη Ναξο

Δημήτρη,

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όμως δεν έκανα κάτι εξαιρετικό απλά έψαξα με προσοχή και με βάση τα 30 χρόνια εμπειρίας μου στη δουλειά.
Ασφαλώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις της Φώτο άλλωστε νομίζω όλοι θέλουμε να μάθουμε το πως και το γιατί.
Νομίζω όμως τις περισσότερες πιθανότητες έχει το τελευταίο α/φος που αναφέρεις στ ποστ #37

"...23.07.1944 ένα Arado Ar 196 A5 με άγνωστο αριθμό κατασκευής και κωδικούς D1+? L καταρρίφθηκε μετά από μάχη με έξι Beaufighter της 603 βρετανικής αεροπορικής μοίρας, 10 ναυτικά μίλια ανατολικά της Μυκόνου. Το αεροσκάφος συνόδευε σαν αναγνωριστικό νηοπομπή αποτελούμενη από τα πλοία CELSIUS, HENRIETTA, IRENE και το συνοδευτικό ανθυποβρυχιακό UJ-2110..."

Αν λοιπόν πάμε 10μίλια Α της Μυκόνου και 15μίλια ΒΑ της Νάξου προς Ικαρία νομίζω έχουμε το σημείο που ανασύρθηκε από το αλιευτικό.

Το α/φος αυτό καταρρίφτηκε από τους Flt Lt. A.G. Deck (Beaufigfhter Mk.X NE415/P) και Flg Off. Cas de Bounevialleτης 603 Μοίρας και οι δύο στο δεύτερο τους τουρ. Το Arado αν και προσθαλασσώθηκε στη συνέχεια βυθίστηκε, το πλήρωμα του όμως επέζησε.
Δεν μένει παρά να το επιβεβαιώσουμε.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς
Ex-Army Aviation
Aero-Engines / Quality Control
Technical Inspector