Απάντηση: Tech Dive Computers - Απορίες και προβληματισμοί
Εγω κανω το πλανο της καταδυσης σε v-planner πριν την καταδυση
και επιβεβαιωνω οτι εχω τα μειγματα που χρειαζομαι για την καταδυση
μετα κανω την καταδυση με τους 2 υπολογιστες μου (Shearwater Predator & OSTC 2n)
Εχω κανει καταδυσεις που ο καπετανιος καταφερε (ακομα δεν ξερω πως) να μας δωσει λαθος
βαθος για το ναυαγιο που καναμε και επειδη εκανα καταδυση με πινακες ημουν ολη την ωρα
2 μετρα πανω απο το υποβρυχιο!!! Βλεπεις αυτο ελεγε το σχεδιο καταδυσης που ειχαμε κανει.
Οταν εκανα καταδυσεις με κομμενο προγραμμα εκανα καταδυσεις με
τουλαχιστον 3 ετοιμα προγραμματα
1 αυτο που ηθελα να κανω
1 για χαμενο back gas (και αναλογα με το ποσσα deco gases ειχα τοσα plans)
και ενα deeper and longer (αυτο ειναι και η απαντηση σε αυτο που ρωταγες νωριτερα για τις κλειδωμενες καταδυσεις)
δεν ειμαι οπαδος του πινακα
εχω κανει καταδυσεις που κατεβηκα στον πυθμενα και 10 λεπτα μετα αποφασισαμε οτι
η ορατοτητα ηταν αθλια, ηταν κρυα και σκοτεινα τα παρατησαμε και ανεβηκαμε πανω
αν δεν εχεις υπολογιστη σε αυτη την περιπτωση πρεπει να κανεις το προγραμμα του πινακα
ακομα και αν αυτο ειχε υπολογισει στασεις αποσυμπιεσης για 40 λεπτα στον πυθμενα
γιατι? – δεν βλεπω την λογικη / δεν μου αρεσει
Μετα ειναι το ratio deco
δεν ειμαι GUE diver
δεν εχω εκπαιδευτει στην χρηση του και θα αφησω αλλους να σου πουν για αυτο
αλλα απο τη δικη μου μερια
1 δεν ειμαι καλος στη αριθμιτικη – δεν θελω να κανω αριθμιτικη κατω απο το νερο οταν εχω προβληματα εξοπλισμου
2 επειδη το ratio deco παει μαζι με την υπολοιπη φιλογοφια GUE μιλαμε για standard gases και επεισης το ratio deco
χρησιμοποιει bands δηλαδη για μεχρι ενα συγκεκριμενο βαθος και χρονο. χρησιμοποιεις συγκεκριμενα αερια και συγκεκριμενους
αλγοριθμους
αυτο εχει σαν αποτελεσμα να κανεις (ενοιοτε) περισοτερο χρονο σε αποσυμπιεση απ οση θα χρειαζοσουν αν εκανες την
ιδια καταδυση με υπολογιστη,
για αυτο το λογο και εγω τελειωνω τις στασεις αποσυμπιεσης μου νωριτερα απο τα ζευγαρια μου που εχουν κανει GUE
εκπαιδευση και καταδυονται χρησιμοποιωντας ratio deco (και σε ανοιχτο κυκλωμα ενω εγω ειμαι σε κλειστο – οκ)
τωρα περισσοτερες στασης αποσυμπιεσης μπορει να μην σου ακουγεται σαν κακο. και σιγουρα ειναι πιο ασφαλες
ναι
αλλα ειναι επισης και αφοριτα βαρετο
Με 40 λεπτα στα 60 μ εχεις περιου 35 λεπτα στα 6 μ
αυτο ειναι αρκετα βαρετο απο μονο του (χωρις να εχει χαλασει / flood το ipod σου)
φαντασου τωρα αντι για 35 λεπτα να πρεπει να κανεις 50 λεπτα...
στη μεση της Μαγχης αναμεσα σε busy shipping lanes
η στη Βορεια Θαλασσα
απλα δεν μου αρεσει και το αποφευγω...
hope this helps
Δ
|