Θέμα: uwatec aladin 2g
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-10-13, 21:17
Το avatar του χρήστη tecrec
tecrec tecrec is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Απάντηση: uwatec aladin 2g

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο antreas_lar Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα. Σε μια κατάδυση εγω χρησιμοποιώ ενα aladin 2g και κάποιος απο την παρέα είχε ενα suunto companion. Στο δικό του μας έβγαλε 11 λεπτά αποσυμπίεση ενω με το δικό μου μόλις 2 στα 3 μέτρα και αυτο μέχρι να φτάσουμε στην στάση ασφαλείας μηδενίστηκε. Στην φωτογραφία εχω το προφιλ κατάδυσης. Γιατι αυτή η διάφορα?
Αντρέα, το αποτέλεσμα των computers φαίνεται πολύ φυσιολογικό παρόλο που λείπει ένα σημαντικό στοιχείο. Αυτό που δεν αναφέρεις είναι τι ρυθμίσεις συντηρητισμού είχε το ALADIN 2G (1 έως 5). Από αυτά που βλέπω εκτιμώ ότι ήταν στο 2 ή 3.
Από την άλλη, το SUUNTO COMPANION δεν έχει τέτοιες ρυθμίσεις (έτσι νομίζω).

Το ALADIN 2G υποστηρίζει υπολογισμούς deep stops και γενικά stops (αλγόριθμος PDIS). Σύμφωνα με το profile σου, φαίνονται στάσεις στα 20μ, 17μ, 8μ. Δεν ξέρω εάν τις έκανες βάσει πλάνου ή βγήκαν τυχαία με βάση τη διαμόρφωση του βυθού, πάντως σε αυτές τις στάσεις το ALADIN 2G αφαιρούσε χρόνο από τις ρηχές στάσεις (6μ & 3μ), δηλαδή καταλάβαινε ότι κάποιοι ιστοί σου έκαναν και αποφόρτιση (offgas).

Το SUUNTO COMPANION δεν υποστηρίζει deep stops και γενικά δεν είναι για deco καταδύσεις. Όση ώρα είχες χρόνου βυθού κάτω από την ρηχή στάση του SUUNTO (5μ), το COMPANION θεωρούσε ότι οι ιστοί σου μόνο φορτίζουν (και όχι ότι κάποιοι ξεφορτίζουν όπως υπολόγιζε το 2G), με αποτέλεσμα να βγάλει περισσότερο χρόνο για deco.

Εάν η βουτιά σας ήταν βαθιά (πχ 40μ) και είχατε αρκετή παραμονή βαθιά, η διαφορά που αναφέρεις τώρα για 8 λεπτά στο χρόνο deco θα ήταν πολλαπλάσια (πχ τουλάχιστον 30').

Νομίζω ότι καλά κάνεις και έχεις το ALADIN 2G εσύ.
ο φίλος σου πρέπει να προβληματιστεί ίσως παραπάνω.
Καλό είναι βέβαια να ελέγχετε τους χρόνους των στάσεων με προσχεδιασμένα πλάνα και να μη στηρίζεστε μόνο στις ενδείξεις των DCs.

Πάντως η βουτιάς σας φαίνεται σωστή.
Είχατε τελικό χαμηλό μέσο όρο βάθους και δεν είχατε υπερβάσεις στις ταχύτητες ανόδου.
SSI DMI #54328
PSI-PCI Inspector #24079
NGUE diving school
NGUE @facebook
Απάντηση με παράθεση