Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-01-14, 18:41
Το avatar του χρήστη Χρηστος Ευθυμιου
Χρηστος Ευθυμιου Χρηστος Ευθυμιου is offline
Μέλος ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Άλιμος
Απάντηση: Πέτρινες άγκυρες

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι φωτό είναι δικές σου Χρήστο; έχω δει και εγώ μια στην Κώ...εμπειρία...
Καλησπέρα Γιώργο!

Οι φωτογραφίες είναι δικές μου από εδώ κάπου στο Σαρωνικό σε -7m βάθος. Είναι πολύ δύσκολο να τις διακρίνει κανείς,
διότι οι τρύπες είναι συνήθως καλυμμένες με βότσαλα ή μικρές πετρούλες που μαζεύουν τα χταποδάκια όταν κρύβονται!!

Να προσθέσω κάτι ακόμα για τους φίλους της ιστορίας, ότι η πόλη που αναφέρω Sosopol ή Sozopol ή στα ελληνικά Σωζόπολη,
όπου βρέθηκε μια τέτοιου τύπου άγκυρα, πρόκειται για την αρχαία πόλη...

Παράθεση:
Η Σωζόπολη είναι η παλαιότερη πόλη στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Η πρώτη εγκατάσταση στα μέρη αυτά χρονολογείται τουλάχιστον από το πρώτο ήμισυ του 6ου π.Χ. αιώνα, αφού την Απολλωνία (όπως ήταν το όνομα που είχε προηγουμένως) ίδρυσαν Μιλήσιοι με επικεφαλής τον Αναξίμανδρο (611-547 π.Χ., περίπου). Οι υποθαλάσσιες εξερευνήσεις στην περιοχή του λιμανιού έφεραν στο φως απομεινάρια κατοικιών, κεραμικά πήλινα σκεύη, λίθινα και ξύλινα εργαλεία από την εποχή του χαλκού.

Η πόλη αναπτύχθηκε ως εμπορικό και ναυτικό κέντρο. Διατηρούσε στενές πολιτικές και εμπορικές σχέσεις με μεγάλες πόλεις της Ελλάδας - Μίλητος, Αθήνα, Κόρινθος, Ποντική Ηρακλεία και τα νησιά Ρόδος, Χίος, Λέσβος, κ.α. Η εμπορική της επίδραση στις Θρακικές περιοχές βασιζόταν σε μια συνθήκη με τους ηγέτες του Οδρισσιανού βασιλειού από τον 5ο αιώνα π.Χ.