27-04-14, 15:04
|
 |
|
|
|
|
Απάντηση: Το ιταλικό Βασιλικό Ναρκαλιευτικό R.D. 7
Τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα για το εύρημα και την έρευνα. Να προσθέσω και εγώ τον οβολό μου με ένα σχέδιο του σκάφους:
0464.jpg
πηγή
Aξίζει πιστεύω να αναφέρουμε ότι από τα έξι πλοία της κλάσης R.D. 7 στον Πειραιά κατέπλευσε και το R.D.9. Μετά την ιταλική ανακοχή το πλοίο καταλήφθηκε από τους Γερμανούς και αρχικά έλαβε το διακριτικό GA.80 εντασόμενο στον στολίσκο ακτοφυλακής Αττικής (Küstenschutzflottille Attika) και αργότερα μετονομάστηκε M.1226. Βυθίστηκε στις 11.1.44 κατά το συμμαχικό βομβαρδισμό του Πειραιά.Θα μου επιτρέψετε και μια διόρθωση στο παρακάτω:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon
Από τα ναρκαλιευτικά αυτά, τα οποία έφεραν τα διακριτικά R.D., προερχόμενα από τον όρο «Regio Dragamine», που σημαίνει «Βασιλικό Ναρκαλιευτικό»
|
Τα αρχικά R.D. προέρχονται από τις λέξεις Rimorchiatore-Dragamine, δηλαδή "ρυμουλκά-ναρκαλιευτικά" μιας και τα σκάφη αυτά είχαν ναυπηγηθεί σε σχέδια ρυμουλκών.
Από τα υπόλοιπα R.D., στην Ελλάδα βυθίστηκαν τα R.D.35 και R.D.17 που επίσης περιήλθαν στους Γερμανούς ως GA.83 (κατόπιν Μ.1229) και GA.81 (κατόπιν Μ.1227) αντίστοιχα.
|