Θέμα: ΕΟΥΔΑ
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-05-14, 11:16
Jsub Jsub is offline

Απάντηση: ΕΟΥΔΑ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο MICHALIS Εμφάνιση μηνυμάτων
Αρχικα η CMAS δεν ειναι μελος της ΕΟΥΔΑΑΤΚ . Συνεργαζεται ή συνεργαζοταν.
ΕΟΥΔΑΑΤΚ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
CMAS : Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques = ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Νομίζω αυτή η εξήγηση είναι ξεκάθαρη.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miker Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδες ξεκολατε το μυαλο σας με τιν αυτονομη και το ψαροντουφεκο! Δεν σημαινει ντε και καλα οτι κανεις και τα 2 μαζι!

Οσο ηλιθιο/αδικο ηταν το επιχειρημα οτι απαγορευτε η αυτονομη γιατι εχουμε αρχαια αλλο τοσο ειναι και μην κανεις αυτονομη εαν κανεις ψαροντουφεκο!
Επειδή το παίδες νομίζω απευθυνόταν και σε μένα ας εξηγήσω λίγο το σκεπτικό μου.

Το δικό μου μυαλό ξεκολλημένο είναι. Ποτέ δεν είπα ότι κάποιος δεν μπορεί να κάνει και αυτόνομη και ψαροντούφεκο. Αλλά ποιο ψαροντούφεκο? Στο δικό μου το μυαλό αθλητικό ψαροντούφεκο δεν υπάρχει!! Δεν είμαι κατά κάποιου που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ψαροντούφεκο και το κάνει έχοντας την κατάλληλη παιδεία και σεβασμό προς το περιβάλλον. Και εννοώ ότι ξέρει τι και πόσα ψάρια πρέπει να χτυπήσει (αυτα που ο πλυθησμός τους είναι σε οκ επίπεδα στη περιοχή, στο σωστό βάρος, μήκος κτλ), σέβεται τους κανονισμούς και πάει λέγοντας. Γιατί αν κάποιος βγεί να πιάσει ένα ψάρι που έχει περάσει την αναπαραγωγική ηλικία στη Σύφνο π.χ και το φάει το βράδυ, δεν έγινε τίποτα. Αν βγούνε όμως όλοι και κάνουν το ίδιο στην Αθήνα των 5 εκατ. έγινε, ψάρι δε θα μείνει.
Και συνεχίζοντας με αυτό που ξεκίνησα, αθλητικό ψαροντούφεκο δεν υπάρχει στο δικό μου μυαλό. Ποιος σκότωσε τα περισσότερα ψάρια σε μια μέρα ή ποιος έπιασε το μεγαλύτερο ή ποιος έπιασε τα πιο πολλά ήδη είναι άθλημα? Είναι το ίδιο με το να βγαίνω στο βουνό με μια καραμπίνα και να λέω ας σκοτώσω 2 αλεπούδες, 3 αρκούδες, 8 λαγούς. Αλλά αφού γίνεται υποβρυχίος είναι οκ.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miker Εμφάνιση μηνυμάτων
Και τα 2 εχουν να κανουν με καταδυσεις οποτε τα βαζεις σε μια ομοσπονδια και τελος!
Συγνώμη που θα το χαρακτηρίσω έτσι, αλλά αυτή είναι απο τις πιο βλακώδης γενικεύσεις που έχω ακούσει.

Ομοσπονδία:
- δευτεροβάθμια οργάνωση (συνδικαλιστική, επαγγελματική, αθλητική, πολιτιστική κτλ.) στην οποία συμμετέχουν αντίστοιχες πρωτοβάθμιες οργανώσεις, ενώ αυτή συντονίζει τη δράση τους
- η ένωση δύο τουλάχιστον σωματείων, συλλόγων, συνεταιρισμών, οργανώσεων κ.λπ. με κοινούς σκοπούς με ενιαία διοίκηση και διεύθυνση.

Απο πότε ένας σύλλογος αυτοδυτών έχει κοινούς σκοπούς με ένα σύλλογο αθλητικής υποβρύχιας αλιείας?? Άρα πως γίνεται αυτοί οι δύο να συνυπάρχουν?

Προσωπικά δε θα ήθελα να είμαι μέλος ενός συλλόγου που είναι μέλος μιας ομοσπονδίας που προάγει την αθλητική υποβρύχια αλιεία.
Και για να μη ξεχνιόμαστε σίγουρα δε θα υποστήριζα την επιχορήγηση αυτής της ομοσπονδίας με 35.000 γιούρο.
Απάντηση με παράθεση