Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-11-07, 17:50
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: Η ανατομία ενός VR3

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο GKAM Εμφάνιση μηνυμάτων
Εννοείς σαν αυτό εδώ το project?

Μαζί με τον billy, στήσαμε ένα ppO2 meter για mCCR που μπορούσε να βαθμονομείται αυτόματα και να διαβάζει oxygen sensors δίνοντας ενημέρωση στον χρήστη μέσα από το LCD display αλλά και με LEDs. Κατασκευάσαμε και ένα case σε CNC και γενικότερα προχωρήσαμε αρκετά στο development. Μετά, ο billy πήγε φαντάρος και εγώ έφυγα με την εταιρία για Γερμανία.

Πρακτικά, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μοντάρεις απάνω ένα pressure sensor και να φορτώσεις και deco software. Το θέμα είναι πόσο μακριά θες να φτάσεις το project και γιατί. Ήδη, υπάρχουν κάμποσοι homebuilders που φτιάχνουν CCR controllers, DIY dive computers και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από την κατάδυση.

Ένα καλό παράδειγμα είναι ο φίλος του Χρήστου εδώ στη Γερμανία.

/GKAM

Το θέμα της αξιοπιστίας τι λέει? Γενικά έχετε εμπιστοσύνη σε αυτά που φτιάχνετε? Τα έχετε ελέγξει?

Ρωτάω διότι νομίζω αν είχα αυτή την ικανότητα δεν θα πλήρωνα 900 ευρώ στην Delta P για ένα DC. Επίσης βρίσκω αρκετά ελκυστικό το να μπορεί κανείς να κάνει ένα customized DC. H ιδέα μου αρέσει διότι σου επιτρέπει να έχεις το DC όπως το ήθελες και δεν θα χρειάζεται πλέον να γράφεις εισηγητικές επιστολές στους κατασκευαστές για βελτιώσεις.

Αυτό σε πρώτη φάση. Νομίζω ότι αν το θέμα της αξιοπιστίας είναι λυμένο 100% θα πορούσατε να προχωρήσετε και σε εμπορική version αυτών των οργάνων με μια συνεργασία με κατασκευαστική εταιρεία συν λίγη χρηματοδότηση και λίγο επιπλέον χρόνο. Πολύ θα ήθελα πάντως να δω την ελληνική version στην αγορά.
Απάντηση με παράθεση