Αντιγραφω τον εαυτο μου απο αντιστοιχο θεμα
Παράθεση:
Συνηθως αγοραζουμε ισοθερμικα που ειναι ακαταλληλα για τις βουτιες που κανουμε. Εννοω οτι ειμαστε λιγο πλεονεκτες ως προς το υλικο κατασκευης και αγοραζουμε ισοθερμικα που φυσιολογικα ειναι για πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο αυτες της Ελλαδας ή για πολυ μεγαλυτερες παραμονες στο νερο απο αυτες τις οποιες κανουμε. Θα μου πεις τωρα κακο ειναι αυτο?
Κακο ισως οχι αλλα οχι απαραιτητα και το καλυτερο. Ενα χοντρυτερο ισοθερμικο, 300αρι ας πουμε , εχει μεγαλυτερο ογκο απο ενα 100αρι ετσι φυσιολογικα θες παραπανω κιλα αλλα και αυξημενη καταλωση εχεις αφου παρουσιαζεις μεγαλυτερο ογκο μεσα στο νερο και μεγαλυτερη αντισταση. Επισης ο αυξημενος ογκος του ισοθερμικου εμποδιζει τον αερα να κινειται μεσα στην στολη και ετσι μπορει να παγιδευεις αερα σε σημεια της στολης που δεν βρισκει ευκολα τον δρομο προς την βαλβιδα διαφυγης. Ακομα ενα χοντρο ισοθερμικο εμποδιζει τις κινησεις σου και δεν εχεις οση ευλυγισια θα ηθελες να εχεις.
Οσο αφορα το υλικο κατασκευης θα πρεπει η επιλογη να ειναι ενα υλικο το οποιο να μπορει να "δουλεψει" και συμπιεσμενο να μην θελει δηλαδη πολυ αερα μεσα στην στολη για να διατηρει τα θερμομωνοτικα του χαρακτηριστικα. Οι λογοι ειναι προφανεις νομιζω.
Θα πρεπει επισης να μπορει να κραταει και καποιες απο τις ιδιοτητες τους οταν για καποιο λογο παρει νερα η στολη και πρεπει να ο δυτης να παραμεινει στο νερο για να ολοκληρωσει ας πουμε την αποσυμπιεση του.
Καλο θα ειναι να μπορει αφοβα να πλυθει στο πλυντηριο και οχι να θελει να τρεχεις σε καθαριστηρια.
Σε οτι αφορα το σχεδιασμο επιθυμητα χαρακτηριστικα ειναι τα loops απο λαστιχο στα χερια και στα ποδια για να μην τραβιεται επανω το ισοθερμικο οταν φοραμε την στολη και καλο θα ειναι να εχει καμμια τσεπη.
Τωρα κατι που δεν σκεφτονται πολλες (αυτες αφορα) ειναι οτι ενα μονοκοματο ισοθερμικο ειναι λιγο πιο δυσχρηστο για τις γυναικες σε συγκριση με αλλα που αποτελουνται ξεχωριστα κομματια (μπλουζα, παντελονι). Επισης ο σχεδιασμος αυτος δινει μεγαλυτερη ευελιξια επιλογης ισοθερρμικου για ενδιαμεσες καταστασεις.
Αντε και καλη σου επιλογη
|
Κατα την αποψη μου forth element ακριβα αλλα εχουν πολυ καλες κριτικες
απο αυτοδυτες που βουτανε σε πραγματικα παγωμενα νερα.
Επισης δες για πιο οικονομικα την σειρα glacier της Whites
Kαι τελος καλη εναλλακτικη δειχνουν τα ΗΗ.