Θέμα: Housing Service
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-12-07, 13:54
Το avatar του χρήστη Χρηστος Ευθυμιου
Χρηστος Ευθυμιου Χρηστος Ευθυμιου is offline
Μέλος ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Άλιμος
Απάντηση: Housing Service

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο emmy Εμφάνιση μηνυμάτων
...και ξεκινάω με τις απορίες μου...

Έχω μηχανή Canon Α95, με το αντίστοιχο συμπαθέστατο housing που την συνοδέυει...
Μετά από 110 βουτιές περίπου, κάποια κουμπάκια δείχνουν σοβαρή ανυπακοή όταν τα πατάω με αποτέλεσμα να νιώθω μια ακατάσχετη επιθυμία να τα ξεκολήσω ή να τα σπάσω ή να τα διαλύσω ...(πάντα έχω εναλλακτικές...)

Από την Canon θέλουν 15εργάσιμες ημέρες για να το φτιάξουν, 50ευρώ περίπου για κάθε ώρα εργασίας τους συν ότι έξοδα προκύψουν από τυχόν αλλαγή o-ring.

Μήπως υπάρχει άλλος ασφαλής τρόπος να κάνω το service κάπου συντομότερα, με μικρότερο κόστος;
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε service μόνοι σας;
(Βασικά, ο άξονας του κουμπιού έχει πιάσει άλατα...)
Προσωπικά χρησιμοποιώ σπρέι σιλικόνης, διαλύει αμέσως πολύ καλά τα άλατα και ταυτόχρονα λιπαίνει τις συνεργαζόμενες επιφάνειες. Κόστος 2-3 €, θα το βρεις σε όλα τα χρωματοπωλεία. Ψεκάζεις ένα ένα τα κουμπάκια στην συνέχεια τα πατάς δυο-τρις φορές και διαπιστώνεις αμέσως την διαφορά, (ίσως και να μην χρειαστεί να τα λύσεις).
Μια και το έφερε η συζήτηση με σπρέι σιλικόνης συντηρώ (λιπαίνω) και τα φερμουάρ της στολής όταν έχουν πιάσει άλατα. Μετά από λίγο ψέκασα ανοιγοκλείνουν με απίστευτη ευκολία.

Επίσης σωστή διαδικασία και αυτή που προτείνει ο φίλος μας paparazzi, αλλά ακόμα καλύτερα είναι, αντί για εμφιαλωμένο νερό να χρησιμοποιήσεις απιονισμένο νερό.

Καλώς ήρθες και ελπίζω να σε βοήθησα.