![]() |
|
Καταδύσεις με οροφή: Η επικίνδυνη γοητεία της εξερεύνησης |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Πληροφορίες με στίγμα ακριβείας ή όχι?
Πολλές φορές μου δημιουργήθηκε η απορία και τώρα αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας.....
Έχω παρατηρήσει ότι στα Ελληνικά καταδυτικά forum, πολλά μέλη που ασχολούνται με την εύρεση αξιόλογων σημείων κατάδυσης, όπως ναυάγια, υποθαλάσσια σπήλαια κτλ παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της έρευνάς τους με μία ολοκληρωμένη μελέτη, αλλά αποφεύγουν να δώσουν ακριβές στίγμα (σημείο αναφοράς). Ρώτησα πολλούς και μου ανέφεραν διάφορες δικαιολογίες, όπως, ότι είναι ¨αρχή τους¨ ή πως φοβούνται την υπηρεσία αρχαιοτήτων (για ναυάγια άνω των 50 ετών)....... Τίποτα βέβαια από τα παραπάνω δεν με κάλυψε και η απορία μου παρέμεινε αναπάντητη. ![]() ![]() Τι φοβούνται άραγε? Να μην πάει κανείς να ανελκύσει το ναυάγιο? Να μην κάνει διείσδυση στο σπήλαιο πιο βαθιά από ότι αυτοί? Να μην βγάλει καμιά καλύτερη photo? Γιατί δεν σκεφτόμαστε πιο ανοιχτόμυαλα? Γιατί να μην δώσουμε το ερέθισμα σε άλλους δύτες να δούνε αυτό που περιγράφουμε, από κοντά? Μου θυμίζει αυτό που κάναμε σαν μικρά παιδάκια ¨άστο κάτω είναι δικό μου¨ Γιατί να μην υπάρχει ολοκληρωμένη πληροφορία σε ένα site ή ένα forum για όποιον ενδιαφέρετε να επισκεφτεί ένα τέτοιο μέρος? Αφορμή για να εκφράσω την απορία μου ήταν όταν ένας πολύ αξιόλογος φίλος, με κάλεσε στο κινητό, με σκοπό να ζητήσει ¨την άδειά μου¨ για να βουτήξει σε ένα ναυάγιο που είχαμε αναφέρει σε ένα forum πριν από ένα χρόνο. Ξαφνιάστηκα....απόρησα.....το απάντησα πως δεν έχω κανένα πρόβλημα (γιατί να είχα?) και πως είναι χαρά μου να βουτήξω μαζί του εάν το επιθυμεί ή μπορεί να πάει και μόνος του, αφού το στίγμα υπάρχει στο διαδίκτυο. Εσείς τι πιστεύεται? Πια η γνώμη σας για το ¨στίγμα¨? Ευχαριστώ |
|
|