|
|
||||
|
||||
Αναπνεύσιμο He
Ποιό χρησιμοποιείται για μίγματα trimix; Το He καθαρότητας 99,99% ή το 99,96% που γεμίζουν μπαλόνια;
Η διαφορά τους είναι στα χρήματα 22€/m³ το πρώτο τα μισά σχεδόν το δεύτερο καθώς και ότι το πρώτο είναι πιστοποιημένα 99,99% ενώ το δεύτερο μπορεί να "παίζει" σε περιεκτηκότητα. |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Αναπνεύσιμο He
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πιο αναλυτικά το καθαρό ήλιο είναι 99,999% μετρημένο στο εργαστήριο, ενώ το ήλιο για τα μπαλόνια είναι πάνω από 99,00% (συνήθως φτάνει το 99,960%) χωρίς όμως να μπορούν να πιστοποιήσουν τις υπόλοιπες προσμίξεις. Οι τιμές καταλόγου είναι 22€ χωρίς ΦΠΑ ανά κυβικό για το πρώτο και 13€ χωρίς ΦΠΑ για το δεύτερο. Το θέμα είναι πόσο ασφαλές είναι το ήλιο για μπαλόνια. Τώρα θα μου πεις ο αέρας που αναπνέουμε μήπως είναι πιο καθαρός; Μάλλον έχει περισσότερους υδρογονάνθρακες, CO2 και CO από τα "μπαλόνια". |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τώρα για την διαφορά τιμής δεν ξέρω. Μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση στη Γερμανία και να πέφτει πολύ η τιμή. Ακόμη και η χοντρική τιμή του ηλίου για τα μπαλόνια χωρίς ΦΠΑ δεν φτάνει αυτή που αγοράζεις το αναπνεύσιμο στη Γερμανία. Ούτως ή άλλως με όλα τα καταδυτικά είδη το ίδιο δεν γινεται; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Υ.Γ. Τώρα για την Γερμανία τι να σου πω δεν ξέρω. Είναι πάντως παράξενο γιατί η εταιρεία Linde έχει σχεδόν σταθερές τιμές και στην Ελλάδα και εδώ. |
|
||||
|
||||
Μπορεί να βγάλουν βέβαια και κάποιο αντίδοτο για τη νάρκωση οπότε ζήτω το μίγμα 21/0,002 Ο2/Ηe. Όχι τίποτε άλλο αλλά το άζωτο είναι τζάμπα.
|
|
||||
|
||||
Nitrox, trimix, και άλλες άγνωστες λέξεις... Αυτό έγραφε ο τίτλος και ήταν πραγματικά εύστοχος... Διάβασα με προσοχή... Πόσο λίγα ξέρω... Ίσως μια μέρα παραθέσω κι εγώ την άποψή μου... Αρκεί κάποιοι να μην προλάβουν να ανακαλύψουν άλλα 5 καινούρια μείγματα, πριν εγώ καταφέρω να μάθω τα πρώτα... Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||