|
Στολές, μάσκες, βατραχοπέδιλα, φακοί, μαχαίρια, πυξίδες... - όλο αυτό το αναγκαίο κακό που κάνει τους κατοίκους του βυθού να μας κοιτάνε με απορία |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Στρογγυλή μάσκα
Απέκτησα πρόσφατα μια στρογγυλή μάσκα τέτοιου τύπου
πιο πολύ για το ψώνιο γιατί μου θυμίζει εποχές Κουστώ... Αναρωτιέμαι όμως αν είναι κατάλληλη για καταδύσεις κι αν ενδέχεται να αντιμετωπίσω πρόβλημα εξίσωσης λόγω του μεγάλου όγκου αέρα που προφανώς συγκρατεί στο εσωτερικό της. Να τη βουτήξω ή να την αφήσω για snorkeling?
|
||||
|
||||
Απάντηση: Στρογγυλή μάσκα
Παράθεση:
Εξισωνεις χωρις να κλεινεις τη μυτη σου ? Γιατι αν την κλεινεις δεν μπορω να δω πως θα το κανεις ? Παντως ειναι τελεια!!
|
||||
|
||||
Δεν νομίζω ότι θα έχεις κανένα πρόβλημα στην εξίσωση, αφού στην αυτόνομη κατάδυση υπάρχει "αφθονος" αέρας για εξίσωση. Αντίθετα μπορεί να αντιμετωπίσης πρόβλημα στην ελεύθερη κατάδυση γιατί εκεί ο αέρας για εξίσωση είναι περιορισμένος.
|
|
||||
|
||||
Αν θέλεις μπορείς άνετα να βουτήξεις με την “παλαιάς μόδας” μάσκα. Με την εξίσωση λόγω όγκου γιατί να έχεις πρόβλημα ??. Εκείνο που πρέπει να προσέξεις λόγω του μεγάλου όγκου που έχει, είναι ότι πρέπει να είσαι σε θέση να την αδειάσεις με ευκολία σε περίπτωση που σου γεμίσει νερό.
|
|
||||
|
||||
Προφανώς έχετε δίκιο Γιώργο και Χρήστο....
Μάνο, όσο κι αν δεν της φαίνεται, η μύτη είναι εξωτερικά όπως και σε όλες τις υπόλοιπες μάσκες.... Σίγουρα τα λάστιχά της μου φαίνονται λίγο πιο σκληρά και δύσχρηστα αλλά υποθέτω ότι κι αυτό είναι θέμα συνήθειας όπως τα πάντα άλλωστε... Thx!
The fish doesn't think because the fish knows everything Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 08-06-07 στις 12:14. |
|
||||
|
||||
Βουτηξε την οπωσδηποτε για να αποκτησεις προσωπικη εμπειρια αποψη. Οταν τη βουτηξεις θα εκπλαγεις με το ποσο πιο πληρη οπτικη αντιληψη εχει καποιος με μονοοπτικες μασκες. Οι διοπτικες μασκες επικρατησαν για τρεις κυριως λογους α) μεγαλυτερη αντοχη σε σπασιμο (βασικη σε στρατιωτικες επιχειρησεις) και β) μικροτερος εσωτερικος ογκος. γ) διευρυνση πλευρικου οπτικου πεδιου.
Ο δευτερος απο αυτους τους λογους εχει ομως εφαρμογη μονο στην ελευθερη καταδυση καταδυση οπου η εξισωση της μασκας θυσιαζει ποσοστο απο το πεπερασμενο αποθεμα οξυγονου του δυτη. Ετσι στην αυτονομη καταδυση δυο λογοι παρεμειναν σαν επιχειρημα και μαλιστα ερχονται πλεον σε ισοροπια με ενα υποτιμημενο προβλημα των διοπτικων. Συγκεκριμενα στα στενα η γυναικεια προσωπα η αποσταση του χωρισματος φακων απο το προσωπο μιας διοπτικης μασκας ειναι δυσαναλογα μεγαλυτερος απο την αποσταση μεταξυ των ματιων. Αυτο δημιουργει ενα κοντινο ορατο αντικειμενο στην αντιληψη μας που ο εγκεφαλος μας φιλτραρει να μην ενοχλει την προσαρμογη των φακων των ματιων μας. Βεβαια οι μονοοπτικες μασκες πλευρικων φακων που ακολουθησαν σαν σχεδια για να να διευρυνουν τη πλευρικη οραση και η ταυτοχρονη χρηση της σιλικονης (υλικου πολυ μαλακου για τοσο μεγαλες κατασκευες) οδηγησε σε προιοντα ναυαγια που ειχαν υπερβολικη ανωση και ηταν ενοχλητικα στο νερο. Ομως η πραγματικη αξια της πλευρικης ορασης στο υποβρυχιο περιβαλον σαν επεξεργασιμη πληροφορια στο μυαλο μας εχει κατα τη προσωπικη μου αποψη υπερτιμηθει απο τους κατασκευαστες. Προσωπικα εχω τεσσερεις μονοοπτικες στη συλλογη μου μια απο τις οποιες βουταω ακομα αρκετα συχνα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fin : 08-06-07 στις 12:08. |
|
||||
|
||||
Ε μετά από όλα αυτά, εννοείται ότι θα την εγκαινιάσω στη Μυλοκοπή!!
|
||||
|
||||
και μετα απο ολα αυτα υπόσχομαι να ειμαι παρων στην μεγιστη αυτη στιγμή της παγκόσμιας καταδυσης....
ψωναρααααααα |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Για να μην αισθάνεσαι άσχημα θα εγκαινιάσω και εγώ την δική μου..
|
||||
|
||||
Παράθεση:
PS. Κάτι άλλα σχόλια, ασχολίαστα......