|
||||
|
||||
Απάντηση: ΑΠ 250/2010 Θάνατος δύτη από αμέλεια
Παράθεση:
ή (πιο ταιριαστό κατά τη γνώμη μου): Αν πούμε ότι πρόκειται για αυτοκινητιστικό ατύχημα: 20 χλμ την ώρα μπορεί, υπό συγκεκριμενες συνθήκες, να είναι υπερβολική ταχύτητα (κακή ορατότητα, στενός πολυσύχναστος δρόμος κ.λ.π.). Αν όμως τέτοιες συνθήκες δεν αναφέρονται και απόφαση απλώς λέει "ο κατηγορούμενος (που σ' αυτήν την περίπτωση δεν είναι ο οδηγός αλλά αυτός που του έδωσε το μέσο) δεν είχε προβλέψει τοποθέτηση ζώνης ασφαλείας και /ή αερόσακων στο αυτοκίνητο και ως εκ τούτου το δυστύχημα οφείλεται σε ελλειπή μέτρα προστασίας" τότε, ό,τι και να λείπει από τη σύνδεση συμπεριφοράς-αποτελέσματος, δεν έχει και τόση σημασία για το αποτέλεσμα. agree?
|
|||||||||||
|
|||||||||||
ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ
ΠΡΩΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Παράθεση:
Παράθεση:
Οι κατηγορούμενοι ενώ είχαν νομική υποχρέωση έπραξαν από αμέλεια όπως ορίζεται από αυτό...: Παράθεση:
Παράθεση:
Υπάρχει κατά τη γνώμη μου μια αντίφαση σε αυτές τις φρασεολογίες: Παράθεση:
Και Παράθεση:
Τα δύο πιό πάνω έρχονται σε αντίφαση. Στην μέν πρώτη περίπτωση αφήνεται ένα παράθυρο για γνωστή υπολοιπόμενη ποσότητα αζώτου η οποία θα πρέπει να υπολογίζεται στον σχεδιασμό της δεύτερης κατάδυσης, ενώ στην δεύτερη φράση απαιτείται ρητώς η μεσολάβηση ικανού χρόνου για πλήρη απαζώτωση που όπως γνωρίζουμε τεχνικώς αυτό για να επιτευχεί χρειάζονται αρκετές ώρες! Παράθεση:
Παράθεση:
Αυτό: Παράθεση:
Τώρα όσο για το πιό κάτω από τεχνικής και μόνο άποψης δεν έχω πειστεί ότι ευσταθεί: Παράθεση:
Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σώτος Χριστοδούλου : 09-04-11 στις 08:28. |
|
||||
|
||||
[quote
Πιστεύω πώς στην πράξη αν δεν έχεις τρόπο να τεκμηριώσεις το καταδυτικό πλάνο δεν μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις καταβάλει όλη την απαραίτητη μέριμνα. Σε περιπτώσεις που δεν μπορείς να τεκμηριώσεις ότι ενέργησες με μέριμνα, το δικαστήριο θεωρεί ότι υπάρχει παράλειψη και αμέλεια. quote] |
|
|