Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Εκπαίδευση, Προβληματισμοί και Εμπειρίες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές...

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-04-08, 10:46
Το avatar του χρήστη fin
fin fin is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Ανεξέλεγκτη Ανάδυση. Και μετά;

Συνεχιζω απαντηση, γιατι παρελειψα το σκελος "αν μου εχει συμβει". Απο σοβαρό βαθος η χωρις επιγνωση δε θυμαμαι να μου εχει συμβει. Επισης δε μου εχει συμβει τοσο τραβηγμενο σε διαρκεια ξεναγησης αλλα μονο εκπαιδευσης και αυτο ομως χωρις να προλαβει ποτε μαθητης να ανεβει στην επιφανεια μονος εκτος απο τις ασκησεις στα 3μ. Δεν ειναι τυχαιο ομως γιατι εχω ιδιαιτερη (ξεπερασμενη οπως θα ελεγαν σημερα οι συναδελφοι) προσεγγιση στην εκπαιδευση. Θα ηταν εκτος θεματος να προβω σε λεπτομερειες.
Συμφωνω απολυτα με την παραδοχη του neokles οτι "βουτάμε λιγάκι απερίσκεπτα" και προσθετω οτι εχει υποτιμηθει πολυ η συντηρηση της ικανοτητας των δυτων ψυχαγωγιας. Οι περισοτεροι πολυ καιρο μετα το σχολειο τους θεωρουν οτι βρισκονται σε σωστη κατασταση τεχνικα μετα απο την δοκιμη καποιων απλων ασκησεων λες και ειναι μονο ο ευατος τους η μοναδικη τους ευθυνη μεσα στο νερο. Θα πρεπει και οι ιδιοι και οι ξεναγοι τους να τους παροτρυνουν στην αυστηρη πειθαρχια σε πολυ ουσιωδη θεματα οπως σχολαστικη επιθεωρηση του ζευγαριου πριν την εισοδο στο νερο, εξοικιωση με τον εξοπλισμο του, συνενοηση για κανονες αληλοεπιτηρησης και σκοπου. Το ωραιο ειναι οτι αυτα ειναι πραγματα που δεν συμβαινουν καν οταν υπαρχουν ξεναγοι η οταν ειμαστε πολυ φιλαρακια (μη θιχτουμε κιολας).
Η ετοιμοτητα σε προβλημα εξοπλισμου που εχει σχεση με την πλευστοτητα δεν νοειται αν δεν μπορουμε στο νερο να προσεγγισουμε ανα πασα στιγμη ΟΛΑ τα OPV (βαλβιδες) εκτος απο τη σανιδα σωτηριας που λεγεται inflator. Μονο η καλη ροη ενος opv (με εναλλακτικο) θα ανακοψει την εκτοξευση σε περιπτωση εμπλοκης και σιγουρα δεν υπαρχει καθολου χρονος για ψαξιματακια και εναλλακτικες σε τετοια περιπτωση.
Ευκολα και σωστε μπορουμε να μιλησουμε για ξεκουραση οξυγονα, τηλεφωνα σε υπερβαρικους αλλα οπως σημερα βλεπω τα σημερινα ζευγαρια να κινουνται, αυτος που θα λιποθυμησει απο κατι τετοιο θα βρεθει πολλα λεπτα μετα και θα εχει "χαθει" χωρις σοβαρη αιτια.
Ξερω οτι αυτα ακουγονται υπερβολικα και σκληρα αλλα ο λογος που δεν ακουγονται συχνα δεν ειναι αυτος. Ειναι επειδη απλα "δεν πουλανε". Προσοχη λοιπον ολοι μας, για ολους!
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:47.